Цьогоріч на Закарпатті зареєстрували понад 34 тис. заяв щодо нерухомого майна

3
0

З початку 2013 року реєстрацію права власності, яку до того часу здійснювало Бюро технічної інвентаризації, органи Держземагентсва, почали здійснювати реєстраційні служби. Також ці функції покладені і на нотаріусів.

Як розповіла журналістам під час брифінгу начальник реєстраційної служби Головного управління юстиції у Закарпатській області Наталія Юркуц, наразі збільшується відсоток нотаріусів, які беруться за реєстрацію:

- Зараз 60% реєстрацій здійснюють наші служби, 40% - нотаріуси. Цей відсоток збільшується у бік нотаріусів. Адже, якщо на початок року вони неохоче бралися за це, то тепер розуміють що це їхній заробіток.

Загалом державними реєстраторами речових прав на нерухоме майно  Закарпатської області за 9 місяців зареєстровано 34 066 заяв та запитів. Спостерігається тенденція щодо збільшення кількості зареєстрованих заяв та запитів. Так, за І квартал органами державної реєстрації речових прав  на нерухоме майно було зареєстровано 7 641 заяв та запитів, за ІІ квартал – 12 450, а за ІІІ квартал – 13 975 заяв та запитів, що майже вдвічі більше порівняно з І кварталом, повідомляє прес-центр Закарпатської ОДА

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також