Цьогоріч шкільні парти залишили майже 11 тис закарпатців (ФОТО)

6
0

У п’ятницю, 25 травня, у школах краю відбулися традиційні святкові лінійки, присвячені завершенню навчального року.

 

Через проведення в країні єврочемпіонату з футболу   різні класи цього року закінчують навчання у різний день – з 28 квітня по 31 травня.   Шкільні парти залишили 10 801 випускників. З них - 590 отримали золоті медалі, 187 – срібні. Загалом, в школах області навчається понад 154 тисяч учнів.

Голова обласної ради Іван Балога цього дня завітав на свято останнього дзвоника до двох навчальних закладів Хуста:  школу №3 та гімназію-інтернат. Навчання в школі завершили  41 одинадцятокласників, у гімназії – 48.

Іван Балога сердечно привітав випускників, звернувся до  першокласників, закликавши оволодівати знаннями. Керівник обласної ради запевнив, що для обласної влади питання розвитку освіти і надалі будуть пріоритетним. 

«Щиро вірю, що  наші випускники зроблять чимало добрих справ для Закарпаття, продовжать навчання, стануть висококласними фахівцями. Сьогодні – визначний день, адже ви стали на стежину дорослого життя.Бажаю вам успіхів під час проходження зовнішнього незалежного тестування, щоб ви продовжили навчання у тих закладах, які обрали. Божого вам благословення, щедрої долі, вірних друзів. Не забувайте про рідну школу, рідний Хуст, рідне Закарпаття», - привітав випускників Іван Балога.

Першокласникам школи надали почесне право дати останній дзвоник. Відтак учнів вітали зі святом учителі, батьки, а найкращим – вручили грамоти.

З нагоди свята голова облради Іван Балога вручив колективам спортінвентар та побутову техніку. Від депутата обласної ради Павла Балоги  їм також було передано мультимедійні комплекси.

На святі останнього дзвоника 25 травня в ряді навчальних закладів краю побували й депутати обласної ради.  Ними вручено 13 сертифікатів на навчальні кабінети фізики, хімії, біології та математики. Їх придбано за рахунок обласної програми підвищення якості природничо-математичної освіти, яку народні обранці прийняли минулоріч.

Довідково: В області діють 10 регіональних освітянських програм, прийнятих обласною радою. Цьогоріч на їх реалізацію з обласного бюджету передбачено 22,5 млн. гривень. Крім того бюджетом передбачено виділити для Закарпатської області 10,4 млн. на шкільні автобуси та 7,6 млн. для видання, придбання підручників та посібників.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також