Цьогоріч у школу пішло ще більше закарпатців

9
0

Сьогодні, 19 грудня, пройшла підсумкова прес-конференція голови Закарпатської облдержадміністрації Олександра Ледиди. Підсумки діяльності в освіті.

 

 

За 11 місяців 2011 року введено в експлуатацію 11 навчальних закладів (нове будівництво, реконструкція, добудова) на 1043 місць. 
Зокрема, на початок 2011 року розпочали навчання учні в новому корпусі школи с. Сокирниця Хустського району, а з  1 вересня 2011 року   учні Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 із поглибленим вивченням словацької мови. 
 
Завершено будівництво трьох дошкільних закладів у селах Червеньово Мукачівського, Дубриничі Перечинського та Стужиця Великоберезнянського районів.
 
Введено в експлуатацію другу чергу Дротинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Виноградівського району (їдальню на 100 посадкових місць) та спортивний комплекс загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с.В.Визниця Мукачівського району. 
 
Відновлено роботу семи ДНЗ, створено чотири НВК;
 
Відкрито 149 груп із короткотривалим терміном перебування дітей у ДНЗ та 18 – у ЗОШ; 
 
Відновлено роботу 76 груп, створено три групи з сезонним перебуванням дітей у ДНЗ;
 
Повернено одну та придбано п’ять будівель, виділено дванадцять земельних ділянок для будівництва ДНЗ; 
 
Охоплено соціально-педагогічним патронатом 1521 дитину, які  з різних причин не може відвідувати дошкільні навчальні заклади.  
 
Це дало можливість збільшити відсоток охоплення дітей від 3 до 6 (7) років дошкільною освітою у дошкільних навчальних закладах з 42% до 64%, дітей п’ятирічного віку (всіма формами) – з 74% до 96%. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також