Цьогоріч закарпатські митники викрили 25 спроб провезення нелегальної "гуманітарки"

13
0

За 7 місяців було викрито товару, який не декларували або подавали документи, що містять неправдиві відомості, на загальну суму 6,2 млн грн.

Як зазначають у прес-службі Закарпатської митниці, серед предметів правопорушення - медичні препарати, плунжерні пари паливного насоса, теплові зори, антисептичні серветки, бальзами для гоління тощо – понад 1,2 найменувань.

"Також виявлено значні обсяги безперервного ввезення, з дати введення правового режиму військового стану, транспортних засобів, які ввозили вантажівками гуманітарної допомоги або самі переміщувались в якості гуманітарки. Такі товари були визнані гуманітарною допомогою за декларативним принципом без прийняття відповідного рішення спеціально уповноважених державних органів з питань гуманітарної допомоги", - зазначають у митниці.

При наявності певних ризиків, з метою перевірки митниця звертається до ОВА для підтвердження фактів отримання вантажів з гуманітарною допомогою кінцевими отримувачам.

При необхідності, здійснює інформування правоохоронних органів Закарпатської області та направляє запити на адреси іноземних відправників чи дарувальників товарів гуманітарної допомоги.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також