Цьогоріч знайти роботу легше

11
1

Стан ринку праці в області перебуває в кращому стані, ніж у 2008 році, так констатувала ситуацію Ольга Данчевська начальник відділу статистики, моніторингу та прогнозування обласного центру зайнятості.

З початку року на обліку в службі зайнятості перебувало близько 51-ї тисячі осіб, що на 10 тис. менше порівняно з відповідним періодом торік.

З метою пошуку роботи у листопаді цього року до центрів зайнятості Закарпаття щодня в середньому зверталося 117 осіб (у жовтні – 124). Усього минулого місяця було зареєстровано дві з половиною  тисячі шукачів місць праці, що в 2 рази менше,  ніж у листопаді минулоріч. За 11 місяців поточного року обсяги реєстрації зменшилися і становили 28 тисяч осіб .

Пропозиція робочої сили у листопаді цьогоріч формувалася під впливом сезонних коливань на ринку праці, спричинених завершенням сільськогосподарських робіт, а також внаслідок припинення терміну дії трудових договорів у працівників підприємств будівельної та харчової галузей промисловості.

У минулому місяці працедавці області подали списки на вивільнення 387 осіб, фактично вивільнили 32 працівників. Найбільше скорочення штатної чисельності у звітному місяці запланували ВАТ Мукачівський завод «Точприлад» (77 осіб), ВАТ «Закарпатінтерпорт» (м.Чоп, 43 особи), ТОВ «Полімер-техніка» (смт.Воловець, 34 особи).

У січні-листопаді 2009 року служба зайнятості оперувала інформацією про наявність   21-ї тисячі вільних робочих місць, що на 38 % менше, ніж було у відповідному періоді 2008 року. Незаповненими на кінець листопада залишились близько тисячі вакансій Серед актуальних вакансій 550 пропозицій роботи для представників робітничих професій (61 %),  269 – для службовців (30 %),  82 – для осіб без професії та спеціальної підготовки (9 %). На одне вільне робоче місце на початку грудня претендували  42 особи без професії, 11 службовців і 12 робітників.

Чисельність незайнятих громадян, котрі перебувають на обліку в службі зайнятості станом на 1 грудня.2009 року порівняно з аналогічним періодом попереднього року становила 13 тисяч осіб, у тому числі 12 тисяч мали статус безробітного. Як показує статистика серед безробітних більше 8 тисяч жінок (65,8 %), 4 тисяч молодих людей віком до 35 років (37,7 %), 6 тисяч робітників (50,5 %), більше 2-х тисяч осіб обіймали посади службовців (22,9 %).

Упродовж листопада надійшла інформація про потребу в кадрах від Берегівського радіозаводу, ВАТ Мукачівський завод «Точприлад», ТОВ «Аутомотив Україне» (Виноградівський район), ТОВ «Гроклін-Карпати» (м.Ужгород), ТОВ «А.М.Ітро» (Іршавський район), ТОВ «Березнянка» (В.Березнянський район),  ВАТ «Перечинським ЛХК» та ін.

На Закарпатті на початок грудня цього року в середньому на одне вільне робоче місце претендувало 14 незайнятих громадян. Значно більше конкурентів у Воловецькому (222 особи), Іршавському (192 особи), Міжгірському (184 особи)  районах.

За сприяння служби зайнятості у листопаді цього року знайшли роботу більше двох тисяч. осіб Усього за 11 місяців 2009 року працевлаштовано 18 тис. жителів області. До громадських робіт залучено 3 тисячі безробітних, професійне навчання проходило три з половиною тисяч осіб.

Станом на перше грудня. допомогу по безробіттю отримували  більше 9-ти тис. безробітних. Її середній розмір у листопаді цього року збільшився проти минулого року на 11 % і склав  528,5 грн. (71 % законодавчо встановленого прожиткового мінімуму).

Коментарі

W
wiyufqmtlh

OGglqN <a href="http://ytmhjxuwuhck.com/">ytmhjxuwuhck</a>, [url=http://bsauegesgdmu.com/]bsauegesgdmu[/url], [link=http://yosjmcngpnem.com/]yosjmcngpnem[/link], http://emotrelwljhk.com/

Читайте також