Цьогорічна зима на Закарпатті найхолодніша за останні три роки

8
2

Нинішня погода зумовлена потужним сибірським антициклоном, за допомогою якого перемістилися арктичні повітряні маси. Це й викликало мінімальні температури на Закарпатті - 20-23 градуси нижче нуля.

Про це розповіла заступник начальника Закарпатського обласного гідрометеорологічного центру Василина Блох.

За словами Блох, для області така температура у січні не є аномальною: «У 1987 році морози сягали від 28 до 31 градусів, середньодобова температура упродовж січня була 15-16 градусів. Січень 1987 року був найхолоднішим, починаючи від 1945 року і до нині, – наголосила Василина Блох, – поки що морози будуть утримуватимуся, за кілька днів їхня інтенсивність дещо послабиться – на 5-6 градуси. Вночі очікується 7-12 градусів нижче нуля, враховуючи гори, а у день – від 2 до 7 градусів морозу. З 28 січня на Закарпатті передбачається невеликий сніг з перервами та слабкою інтенсивністю. Початок лютого теж буде з морозами».

Тільки останні два роки на Закарпатті, за словами фахівців, у січні не було таких холодів. Тривалість морозів дещо шокує мешканців області, бо попередні зими були теплими, - переконані в Закарпатському обласному гідрометеорологічному центрі. Зокрема 2007-2008, 2008-2009 років, коли середньодобова температура була вища за норму на 2 і 3 градуси.

До речі, 9 січня цього року гідрометеорологи зафіксували найвищу з 1945 року температуру у цей день на Закарпатті – 15,2 градуси тепла (у Берегові).

Коментарі

І
Іванко

Но, на лижах ся не знаєш коли звезешся

Л
Лара

І найбільш безсніжна

Читайте також