Тунель крізь Бескиди прокладуть за 142 мільйони

11
0

Укрзалізниця підписала договір на проектування та будівництво нового двоколійного Бескидського тунелю протяжністю 1 тис. 822 м.

Як повідомляє РБК-Україна, договір був підписаний в липні з приватним акціонерним товариством Будівельна асоціація Інтербудмонтаж. Тунель повинні побудувати поряд з наявним одноколійним, який служить більше ста років і вже перебуває в аварійному стані.

Будувати тунель у Карпатах будуть за новітньою австрійською технологією. Частина робіт буде виконувати субпідрядник - австрійська компанія PORR. Підготовчі роботи, а також укладання шляху, електрифікацію об'єкта Львівська залізниця буде виконувати за власні кошти.

При цьому начальник відділу впровадження кредитних угод Укрзалізниці Юрій Симчук повідомив, що вже досягнуті домовленості з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком про виділення кредитних коштів.

На проектування Бескидського тунелю у підрядника є 140 днів. Після узгодження Державною архітектурно-будівельною інспекцією проект та техніко-економічні показники будуть направлені на затвердження Кабінету міністрів України. Саме будівництво об'єкта вартістю $ 142 млн, за даними прес-служби Львівської залізниці, має закінчитися в 2015 році.

За оцінками фахівців, новий Бескидський тунель збільшить пропускну спроможність залізниці, а також сприятиме розвитку транзитного потенціалу України, оскільки об'єкт входить у п'ятий європейський транспортний коридор (Італія-Словенія-Угорщина-Словаччина-Україна-Росія).

Нагадаємо, 15 жовтня минулого року в Швейцарії завершилося прокладання найдовшого в світі залізничного тунелю, який простягнувся на 57 кілометрів під гірським перевалом Сен-Готард. На спорудження підземного ходу було витрачено близько $ 10 млрд.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також