Туристи чи заробітчани? Українці частіше їздять до Польщі, Росії та Угорщини

19
0

Міністерство економічного розвитку та торгівлі назвали країни куди найчастіше їздили українці на протязі 2018 року.

Згідно з даними відомості найпопулярнішою по відвідуваності серед українців стала Польща. ЇЇ відвідало 4,81 млн. осіб, що перевищило показник минулого року на 10,9%. На другому місці поїздки до Росії. Хоча тут в міністерстві зазначають на зменшення потоку у 30,9 %. Третя сходинка за Угорщиною – 1,54 млн. осіб (ріст на 6,4%).

До першої десятки увійшли Молдова (793 тисячі осіб), Білорусь (627 тисяч осіб), Румунія (564 тисячі). Серед теплих країн Єгипетв українців став більш популярним ніж Туреччина. На піраміди вирішили подивитися у цьому році 503 тисячі чоловік, а до турків 500,4 тисячі осіб.

Також до десятки кращих туристичних напрямків увійшли Словаччина (485 тисяч) та Німеччина (205 тисяч). А от вже набагато менше відвідали Італію (138 тисяч), Іспанію (70 тисяч) та Чехію (37 тисяч).

Серед країн, які набирають популярності серед наших співвітчизників Греція (49,1 тисяча) та Франція (55 тисяч). А от менше стали відвідувати українці Нідерланди (зниження на 16,6%) ОАЄ (3%) та Ізраїль (1,9%)

Загалом, якщо порівнювати з минулим роком, то кількість подорожей серед українців зросла на 26,7 %. Але от дивує туристична статистика відносно країн Польщі та Росії, адже саме ці дві країни б’ють рекорди по кількості українських заробітчан. Чи не потрапили до списку туристів і заробітчани?

Дивіться також: Міністр Рева хоче змусити заробітчан декларувати свої доходи

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також