Туристи привозять заразу з Африки: в Чехії 1-й випадок мутованого вірусу

8
11

У Чеській Республіці підтверджений перший випадок південноафриканської мутації коронавирусу. Про це заявила в четвер прес-секретар МОЗ Барбора Петерова.

Вперше південноафриканську мутацію коронавирусу в Чехії запідозрили кілька днів тому у трьох осіб, які повернулися з Занзібару. Крім того, наявність мутації підозрювали у чотирьох осіб (двох дітей і двох вихователів) в дитячому садочку міста Брно.

Гігієніст Рената Чупек зазначила, що поки що лише у одному з взятих зразків підтвердили так звану південноафриканську мутацію.

Південноафриканська мутація небезпечна тим, що дозволяє Сovid-19 частково обходити імунну систему людини. На даний час в Чеській Республіці переважає британська мутація, яка більш заразна, ніж звичайний вірус, і тому поширюється набагато швидше.

Південноафриканська мутація, вперше зафіксована в жовтні минулого року, поширилася більш ніж в 30 країнах. Минулого тижня перший випадок був зареєстрований в Польщі, а також у Німеччині.

У зв'язку з останніми подіями Міністерство охорони здоров'я Чеської Республіки заборонило подорожувати чехам в кілька країн Африки і Південної Америки через нову мутацію коронавирусу. З п'ятниці, 26 лютого, по 11 квітня заборонено відвідувати з туристичною метою у Ботсвану, Бразилію, Свазіленд, ПАР, Кенії, Лесото, Малаві, Мозамбік, Танзанію, включаючи острова Занзібар і Пемба, Замбію і Зімбабве.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

1
1

Мій неконтрольований словесний потік про соросят, жидомасонів і сіро-буро-малинову расу - це результат дії вакцини "Спутник V"

1
1

Це все наслідок "толерантності" та "політкоректності". Так вбивають білу расу. Ці уроди стравили українців і росіян! Ці уроди вбивають і Європу, яку ми знали і любили.

1
1

Мій словесний потік про соросят, жидомасонів і сіро-буро-малинову расу - це результат зловживання наркотою і пальоною водярою.

1
1

Це все наслідок "толерантності" та "політкоректності". Так вбивають білу расу. Ці уроди стравили українців і росіян!

1
1

Правда я з моїми лаптємордими балалаєчними сородичами ніяк до білої раси не відносимося. А тепер я знову чешу тут свою русскомірну дич, попри те, що 100500 раз був посланий з цього сайту куди подалі.

1
1

Це все наслідок "толерантності" та "політкоректності". Так вбивають білу расу. Ці уроди стравили українців і росіян!

П
Подорожуючий

Сам я правда подорожував лише між гідівськими наливайками , і у коментах на цьому сайті .

Р
Руснак

Вірус із ПАР необов'язково завезли туристи ним могли заразити і в іншому місті од когось ко го привіз. вто могли привезти і із другої держави.

П
Подорожуючий

Відвідував Танзанію і острів Занзібар ще на ПОЧАТКУ 2016 року . Скажу відверто ~ нічого "вражаючого" для тих , хто вже побував у інших туристичних , екзотичних країнах НЕМАЄ . Все тамтешнє є набагато ближче і поряд з Україною і за меншу ціну . А так , туроператори і "п'явки - турагентства" тільки наживаються на довірливих і падких , на сумнівні відчуття , т(д)уристів .

S
S

Пускати за границю лем тих хто привитий.

Д
Дідо

Не пускати тих туристів сраних на моря. В конось коронавірус, а в когось отдихи по мальдівах, Заназібарах. Ми так вічно будемо із коронавірусом боротися

Читайте також