"Туризм - це патріотизм", - Орбан заявив про нечувану підтримку галузі, що складає 10 відсотків ВВП Угорщини

7
1

Уряд Угорщини прийняв Національну стратегію розвитку туризму 2030 року. Про це повідомив генеральний директор Угорського агенства туризму Золтан Гюллер на Туристичному саміті-2017 року в Будапешті.

На захід приїхав прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, котрий заявив, що прийнята стратегія "забезпечить для Угорщини гідне місце у світовому туризмі". І додав, що для фінансування цієї програми уряд виділяє 828 млрд. Форинтів (2,7 млрд. Євро).

На думку Орбана, "туризм - це форма патріотизму". Він впевнений, що Угорщина щороку збільшуватиме доходи за рахунок туристичної галузі.

За словами Орбана, угорський туристичний сектор у 2017 році отримав підтримку з бюджету на суму 21 млрд. Форинтів (68 млн. Євро), а наступного року заплановано виділити понад 53 мільярди форинтів.

Наразі у сфері туризму в Угорщині задіяно понад 360 000 чоловік, а прибуток сягає 10 відсотків ВВП країни. Орбан впевнений, що нова стратегія надасть можливість задіяти до 450 000 працівників і збільшити частку ВВП до 16 відсотків.

— Спорт, культура та здорове навколишнє середовище - це ті фактори, які роблять Угорщину привабливим місцем, - додав Орбан. І запевнив, що у майбутньому завдяки туризму угорці зароблятимуть "все більше і більше грошей".

Дивіться також: Кому море, а кому – гори: експерт розповів про найпопулярніші маршрути Карпатами

Коментарі

М
Михайло

Все праивльноґ.а в Україні тільки памятнкики та мова з АТО про економіку нічого

Читайте також