Твори закарпатського художника Гаврила Глюка представили на виставці в Будапешті (ФОТО)

10
2

В угорській столиці, Будапешт, стартував творчий проект "Карпатський дім", де будуть представлені кращі митці Центральної Європи.

Від Закарпаття з 21 березня до 14 квітняу виставкових залах першою презентовано творчість всесвітньовідомого митця Гаврила Глюка. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав закарпатський туризмознавець Федір Шандор.

Відкрив Карпатську експозицію Сас Єно директор Національного інституту стратегічних досліджень, який розповів про життєвий шлях художника.

Консул Угорщини в Україні Ласло Віда нагадав також присутнім, що 30 років тому в Будапешті відбулася виставка Глюка, де, до речі, було представлено і роботу митця "Лісоруби" за яку він отримав срібну медаль.

Ландшафти, пейзаж і натюрморт, постімпресія та реалізм Глюка - все це можуть бачити протягом чотирьох тижнів відвідувачі виставки в Будапешті, "Карпатський дім".

Коментарі

ДЙ
До Йожефа

Вас, шановний Йожеф, '' качнуло ''. Глюк, один з найкращих митців нашого краю. Його творчість і майстерність треба смакувати як добре вино, хоча для таких як Ви, може ліпше самогон

Й
Йожеф

Доста талановитий художник, айбо його "качнуло" в бік дегенеративної творчості.

Читайте також