Ти грамотний фінансист - 10 фактів про онлайн кредитуванні

9
0

Мікрофінансові організації сьогодні приймають заявки в автоматичному режимі, онлайн без участі людського фактора. Тобто оформити мікропозик за кілька хвилин можна, не виходячи з дому.

Експерт онлайн-сервісу ZaimOdobren.com.ua, Станіслав Волков, розгляне факти про мікропозик онлайн, які зобов'язаний знати будь-який потенційний позичальник.

10 фактів про мікропозики онлайн:

1. Заявка розглядається віддалено

Для отримання грошей немає необхідності кудись йти. Це особливо великий плюс для громадян, які живуть в населених пунктах, де немає офісів мікрофінансових організацій. Потрібно лише відвідати сайт перевіреної МФО, створити Особистий кабінет після реєстрації і залишити заявку.

2. На розгляд заявки не втече багато часу

Велика перевага мікропозик онлайн на карту в тому, що заявка розглядається максимально швидко. З моменту відвідування сайту МФО до отримання грошей на карту не пройде і 20-30 хвилин.

3. Гроші зараховуються на вказаний рахунок позичальника

Після схвалення заявки клієнту запропонують вказати рахунок, куди будуть зараховані позикові гроші. Все дуже зручно, адже мікропозик можна отримати протягом декількох хвилин на банківську карту. Ще є можливість вказати інші рахунки, наприклад, електронний гаманець, або взагалі отримати мікропозик шляхом грошового переказу.

4. Не можна отримати велику суму

Мікрофінансові організації не готові ризикувати великими сумами грошей, так як перевірка платоспроможності заявника, м'яко кажучи, тут поверхнева. Особливо це стосується саме кредитів онлайн. Тому не варто розраховувати на отримання великої суми в кредит. Зазвичай МФО в режимі онлайн не дають більше 10-15 тисяч гривень.

5. Можна оформити мікропозику на тривалий термін

Якщо звичайний мікропозик видається зазвичай на дуже короткий термін. Як правило, це 30 днів, то кредит на тривалий термін в МФО можна оформити на 3 - 12 місяців. При цьому процентна ставка значно зменшується, до 0,15% в день.

6. Висока процентна ставка

Закон дозволяє встановлювати ставку в розмірі понад 365% на рік по мікропозик, чим і користуються МФО.

7. Подати заявку можна в будь-який час

Багато мікрофінансові організації приймають заявки навіть в нічний час доби без вихідних. Тобто отримати кредит онлайн на карту є можливість абсолютно в будь-який час.

8. Не потрібна довідка про доходи і чиста кредитна історія

МФО лояльні до своїх клієнтів. Чиста кредитна історія і підтвердження рівня доходу, як правило, не потрібно для отримання позики.

9. Доведеться розкривати інформацію з паспорта

Для отримання мікропозик в інтернеті, як правило, потрібно надати свої дані. Це в будь-якому випадку інформація про банківську карту. Ще часто потрібно надати дані з паспорта. Тому слід дуже уважно підходити до вибору МФО і вивчення її надійності.

10. Чи можуть обдурити

Надійні МФО гарантують збереження персональних даних позичальників. Але в інтернеті багато нелегальних організацій, які успішно видають себе за авторитетні МФО. Щоб не передати свої дані шахраям, слід перевірити надійність організації. На сервісі ZaimOdobren розміщуються тільки ліцензовані компанії з актуальних номером ліцензії НБУ для кожної МФО, повідомляє Станіслав Волков.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також