Тимошенко буде прем’єром ще два тижні – Пащенко

7
3

Першим кроком «регіоналів» стане відставка Юлії Тимошенко. Більшість для цього знайдеться у найближчі два тижні. Таку думку в коментарі порталу "Мукачево.нет" висловив керівник Закарпатського центру політичних досліджень Віктор Пащенко.

«Складається враження, що Юлія Тимошенко і її політична сила просто не можуть зупинитись. Вони не можуть змиритися зі своєю поразкою, звідси невизнання результатів виборів, позови до суду, тощо. Їм потрібен час адаптуватись», - говорить експерт

На його думку, Юлія Тимошенко буде робити все, щоб утриматись на посаді прем’єра. Буде шукати можливості зачепитись у Верховній Раді, щоб впливати на уряд. Намагатись зберегти владу у місцевих радах. Але це процес інерційних.

І навесні (одразу після місцевих виборів, або напередодні), за припущенням Віктора Пащенка, можна чекати на переформатування влади.

«І першим кроком стане відставка Тимошенко. Більшість для цього знайдеться у найближчі два тижні. Але зараз це кардинально нічого не змінить, оскільки Тимошенко залишиться виконуючою обов’язки. Потім буде другий етап – пошук прийнятної кандидатури на посаду прем’єра. Це складніше. Але думаю, протягом місяця це питання також вирішать. Буде технічний прем’єр, який не претендуватиме на самостійну політичну кар’єру. І в даному випадку найбільше підходить Микола Азаров», - вважає політолог.

Також Пащенко відзначає, що на цей час не бачить можливостей створити довгострокову коаліцію. Оскільки для формування нової коаліції необхідна згода НУНС, а для НУНС коаліція з ПР рівнозначна політичному самогубству. «Якщо Наша Україна увійде в більшість, вона втратить будь-яку перспективу на дострокові вибори. Під яким трендом вона піде на ці вибори? Тому можливості створити довгострокову коаліцію я не бачу. Певний час буде продовжуватись невизначеність», - резюмує він.

Коментарі

С
сірьожа

для Я. Правду кажеш. Не буду ся мириговати! Усравиммуся и Пашчинкови!

Я
Я

Сірьожко, нашто ся так миригуєш? Хіба сьому фатьовови треба обо ся штось збовало? Треба обо тота дурь котру сись "спеціаліст" несе, виключно у масс-медіа єдного газди, котрий такой є і його спонсором, любилася самому спонсору. А вшитко иншоє йому/їм ипен так до гузіці, як коли здоровим людям сам "спеціаліст" і його прогнози...

С
сірьожа

Ти тупаку побзирай на свої попередні прогнози! Котрі ся збули? ану хоть єден укажи!!! Я такі не памнятаву на своїв памняти утколи тя знаву пьяницьо паскудна!

Читайте також