Тисячі людей прибувають в Йоганнесбург щоб попрощатись з Нельсоном Манделою

8
0

Багато людей їдуть на стадіон в Йоганнесбурзі на поминальну службу за Нельсоном Манделою.

Серед тих, хто віддасть шану покійному еск-президента ПАР - президент США Барак Обама і Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

Службу проведуть на "ФНБ-Стадіоні", розрахованому 95 тисяч місць, де пан Мандела зробив свій останній публічний виступ.

Захід також транслюватимуть на великих екранах на трьох інших заповнених стадіонах, пише ВВС.

Колишній президент ПАР помер у віці 95 років минулого четверга. У неділю, 15 листопада, його поховають у рідному селі в Східно-Капській провінції.

Багато людей стояли під дощем і довго чекали, аби зайти на стадіон, повідомляє з місця події кореспондент ВВС Джозеф Вінтер.

Багато хто вдягнений у футболки з зображенням Нельсона Мандели. Люди співають пісні часів боротьби проти апартеїду, додає кореспондент.

Урочиста служба - одне із найбільших зібрань міжнародних діячів, яке відбувалося останніми роками.

До натовпу звернеться президент ПАР Джейкоб Зума. Данину пам'яті Манделі також віддадуть глави інших держав, зокрема президент США Барак Обама, президент Бразилії Ділма Руссефф і президент Куби Рауль Кастро.

Серед тих, хто відвідає урочистості у вівторок буде також прем'єр Британії Девід Кемерон, троє колишніх президентів США Джордж Буш, Білл Клінтон і Джиммі Картер, президент Франції Франсуа Олланд, палестинський лідер Махмуд Аббас, президент Індії Пранаб Мукерджі.

За офіційною програмою, поминальна служба на "ФНБ-Стадіоні" повинна розпочатися об 11:00 за місцевим і за київським часом і, за очікуваннями, триватиме чотири години.

Пан Мандела був присутній на цьому стадіоні під час футбольного чемпіонату світу 2010 року і зробив свій останній великий публічний виступ .

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також