Тисячі вогників: На Вацлавській площі у Празі відбулась масова акція у підтримку України (ФОТО)

9
1

Учасники висловили підтримку Україні в її війні проти Росії та засудили проросійську акцію кількома днями раніше.

На акцію під назвою "Чехія проти страху" прийшли тисячі людей, які тримали в руках прапори Чехії, США, НАТО й України. Організатором протесту стала група "Мільйони моментів за демократію".

"Дякуємо, що прийшли подивитися своєму страху в очі. Зрозуміло, що багато хто боїться. Та це не завжди погано. Страх – хороший слуга, який допомагає нам виживати", – заявили організатори.

Також мітингувальникам показали відеозвернення першої леді України Олени Зеленської, яка закликала їх не забувати про те, що відбувається в її державі.

"Настав час показати, що ми солідарні з Україною, яка мужньо захищає свою суверенність від російського вторгнення. Що ми не дозволимо позбутися демократичних цінностей, за які ми боролися більше тридцяти років тому. Що нас не залякають. Що ви, сотні тисяч інших громадян, дбаєте про демократію. Настав час показати, що в Чехії більше демократів, ніж екстремістів!", - звернулась до людей перша леді України Олена Зеленська.

Недільна акція в Чехії відбулася на противагу п’ятничному протесту, під час якого кілька тисяч людей, які підтримують ініціативу "Чехія понад усе", вимагали дострокових виборів та переговорів з Росією щодо поставок газу.

Нагадаємо, Указом президента чеська столиця отримала відзнаку "Місто-рятівник".


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

У
Україна

Тотальне знищення всього рАсЄянського лайна. Без компромісів і жодної толерантності.

Читайте також