У 2013 році в Закарпатті народило сорок 13-літніх

5
5

На круглому столі, організованому з проблем профілактики порушень серед неповнолітніх, насамперед у сфері незаконного обігу наркотиків, торкнулися і проблем ромського населення.

Зокрема присутній ромський лідер з Мукачева Олександр Балог розповів, що робота проводиться і з ромськими дітьми і з їх батьками.

Зокрема мова йде про уникнення ранньої вагітності. Так, говорити з дітьми у школах починають вже у 5 класі. А тим часом ромським активістам хотілося б, щоб ромські дівчата починали своє сексуальне життя хоча б у 17 років.

У відповідь прозвучала статистика за 2013 рік. Як виявилося за цей період було 40 пологів серед жінок 2000 року народження. Тобто мова йде про 13-річних дівчат. Більше того, із них 10% випадків - це повторна вагітність.

Така ситуація, звісно, призводить до того, що молодь випадає із нормального розпорядку життя, адже у 17 років уже змушена думати не про власний розвиток, а про утримання сімей.

Мукачево.net

Коментарі

Я
я

Дети нивчем не виноваты.

Z
Zoltan

Я больше чем уверен: они такое слово, как нацменшины не знают :)

Ф
факт

Ци беруть у них дохтори гроші за роди?Вже довно їхній Баран казав ош їм треба ще садик,бо цигане роблять і ніде діти діти.Скоро ми будемо нацменшини.Років через 10-20.

Є
Єва

І зовсім та молодь не думає про дітей.Вони як трутні.Нічого і нікого не поважають, а тільки знають і твердять що їм "довжні" бо вони нац меншини. А робити нічого не хочуть, а лише шкодять.

В
вуйко

циганє не люді? звичайно що ні!

Читайте також