У басейні р.Уж випало більше опадів, ніж під час паводку 1998-ого року

17
1

Ужгороду відверто пощастило, адже через ряд обставин цього разу вода не принесла таких катастрофічних руйнувань, як у 1998-ому році.

Опади, що випали останніми днями в басейні річки Уж, є дуже високими і навіть більшими, ніж у 1998-ому та 2001-роках, коли мале місце катастрофічні наслідки. Про це у спеціальному коментарі для Mukachevo.net зазначив начальник Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Василь Манівчук.

— Ужгороду пощастило, бо надходження опадів відбувалось в декілька хвиль, тобто вода мала час зійти. До того ж, перед тим була мала водність річки, - зазначив метеоролог.

Водночас, експерт зазначив, що паводок останніх днів є не найбільшим за останні 10 років, яким його вже встигли охрестити всеукраїнські ЗМІ. Станом на сьогодні рятувальники констатували, що небезпека минула, а Закарпаття відбулось легким переляком. 

Коментарі

К
Казимир.

Только в 1998 году упали дома в городе Ужгороде. На улице Гарайды и Павлова. Потому что мэрия побоялась взорвать мост который ведет в теперишний Боздошский парк. Так что не надо сравнивать сколько беды тогда в 1998 году в ноябре месяце нанесла вода.

Читайте також