У Берегівській гімназії

4
0

побували гості з Харкова

Група харківських освітян свої березнево-квітневі канікули приурочила корисній справі - поїздці у

прикордонне Берегово, що за 1400 км від рідної Слобожанщини. В Берегівській українській гімназії

перебували керівники та учителі ліцею № 149, який знаходиться на території Олексіївського масиву

Дзержинського району Харкова.

Гостей із «другої» столиці України на чолі з директором, кандидатом педагогічних наук і Соросівським учителем Оленою Гїрокоповою в нашому місті зустрічали тепло і гостинно.

Приїзд педагогів у прикордонне Берегово з наддалекого Харкова - подія знакова. Вона вкотре засвідчила, що людей не можуть роз`єднувати ані кордони, ані політики, а Схід і Захід — разом: були, є і будуть! Це не просто гасла й гучні та красиві слова, це дії, наповнені конкретним змістом. Гості, зокрема, розказали, що їхньому закладу, де навчається майже 950 юних харків`ян, з часу створення — 25-й рік. Тут поглиблено вивчають англійську мову та інформатику з 1-го класу, також діють популярні для старшокласників спецкурси

«Основи інтелектуальної власності», «Основи журналістики» тощо.

Профілізація навчання за напрямками «філологія» (іноземна у тому числі), «біологія та географія»,

«економіка» починається з 8-го класу. За майже чверть століття ліцей закінчили близько 3000 випускників, у ньому працюють 105 учителів, з-поміж яких є викладачі вузів, навіть доктори наук і професори. Ось така поважна наукова еліта вчить ліцеїстів. 99 відсотків одинадцятикласників із першого разу стають студентами вузів рідного міста.

Крім уже згадуваної директора О. Прокопової, до берегівських гімназистів приїхали і наповнили новим змістом географічно-педагопчну дорогу «Схід-Захід» її заступники Світлана Формальова, Ірина Поддубна, Світлана Камінська, а також учителі Валентина Іваніка, Ірина Колодій, Лілія Козакова, завідуюча бібліотекою Світлана Новакова. Цікаво, що син пані Козакової — Андрій — проектував міні-ГЕС у Рахівському районі й одружений на симпатичній закарпатці. Родина мешкає в Ужгороді. Пані Ліля скористалася нагодою й

відвідала сім`ю свого сина.

Говорилося також про їхнього мера Добкіна і губернатора Авакова. їм було цікаво та приємно, що у Берегові, яке притулилося на краєчку землі української, знають прізвища їхніх можновладців. До слова, у наших селах і містах харків`ян живе мало, а ось знамениту Харківську юридичну академію знають на теренах усього СНД, її випускники працюють також у правоохоронних інституціях Берегова, Сваляви, Мукачева, Хуста, Ужгорода тощо.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також