У Берегівській лікарні відкрилося "Вікно життя" — для порятунку новонароджених дітей (ФОТО)

11
3

22 грудня на території Берегівської районної центральної лікарні відкрилося "Вікно життя".

Тут матері можуть залишити небажану новонароджену дитину. Подібні ініціативи створені у багатьох містах України для порятунку немовлят, батьки яких не мають змоги залишати їх у сім'ї.

"Вікно життя" відкрито за ініціативи благодійного фонду "В наших руках майбутнє". Розташоване воно біля приймального відділення ЦРЛ і функціонуватиме цілодобово.

Подібна ідея порятунку немовлят народилася ще у XII-му столітті за благословіння папи римського Інокентія ІІІ. Перше «вікно» діяло в шпиталі Святого Духа в Римі, поряд з Ватиканом.

До речі, перше "Вікно життя" на Закарпаття почало діяти у Мукачеві біля приймального відділення обласної дитячої лікарні на вул. І. Франка, 43. Відкривши ззовні вікно, породілля може покласти новонароджену дитину у спеціально приготовлене місце, після чого спеціальний пристрій подає сигнал лікарю і медсестрі.

Перше "Вікно життя" на Берегівщині освятили священики різних конфесій - о. Янош Молнар (римсько-католицька церква), Ференц Тороцкезі (реформатська церква) та Віктор Сабо (греко-католицька церква).

Голова благодійного фонду Шандор Курмай подякував за сприяння керівництву лікарні та закордонним волонтерам - Шарлотті Леет, Аттілі та Беатрісі Поневач.

До речі, благодійний фонд «В наших руках майбутнє» (м. Берегово), що діє за рахунок пожертвувань, також допомогає бажаючим прийняти у свою родину дитину з сиротинця на Закарпатті.

Коментарі

П
Пророк

Роблять базу людских органів для бізнесу, через деякий час ті діти попропадають на запчасті.

АА
Адольф Алоизович

Хайль я, камрады!!! Перво-наперво Супруниху в газовую камеру! Глав.врачей, нач.медов, зав.отделений и прочую коррупционную медицинскую шоблу на постройку Балтийско-Днепровского канала. Пусть "рубят" окно в Европу, чтоб ни один еврогад не смел мешать безвизу. Аптечную банду - на нары! Пусть в лагерях моют янтарь. Своё себе они уже намыли! Пусть теперь поработают на Украину! Труд освобождает от пороков. Олигархов и прочее миллионерское гимно согнать в олигархическое гетто! И сортировать саолочей ежедневно. Не вернул бабло с офшоров - отрезать один палец, Второй раз отказался - еще один палец. И так по всем конечностям до победы!

І
Іштваг

А у виноградовському роддомі пяні дохтори акушеи били писок єден другому на очах у беременних. Реформа вжек наступила. Главврач й не поийшла на йсись цирк поникати. Дома всі в шоці

Читайте також