У берегівській школі, де колективно принизили вчительку, "постраждалою" називають директора

14
2

Інтернет-видання, наближене до Берегівського міського голови Золтана Бабяка, надрукувало "лист-звернення батьків учнів Берегівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 з поглибленим вивченням англійської мови та відкритий лист до міського голови і депутатів Берегова".

В обидвох цих листах мова йде про ситуацію, що склалася у школі 18 серпня. Вчитель англійської мови мала необережність надіслати листа до керівництва міської ради з проханням припинити ганебну практику щомісячних поборів - збирання грошей з батьків та простих вчителів. Однак це звернення якимось дивом потрапило до директора школи Пилип Л.А., яка організувала зібрання вчительского колективу та влаштувала справжнє "судилище" над вчителькою, а також змусили присутніх педагогів проголосувати за те, аби вважати звернення вчителя "наклепом". Тобто шкільне керівництво взяло на себе роль суда. Покарання для неугодного вчителя також винесли спільно - неодноразово натякнули, що "таким не місце у шкільних стінах". У ганебному дійстві взяли участь не лише керівники ЗОШ №5, а й представники міського управління освіти на чолі з М.Пилипенко.

27 серпня у Берегові відбулася конференція педагогічних працівників міста. Відбулася вона за участі директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Маріанни Кляп, яка повідомила, що про ситуацію в берегівській школі стало відомо міністрові освіти України Сергію Квіту. Отже, Берегово незабаром очікує поважної освітянської комісії, яка перевірятиме на місці всі факти корупції та приниження гідності людини у навчальних закладах міста.

Відповідна реакція не забарилася. Згідно з опублікованих листів (нібито від обурених батьків та вчителів) постраждалою у конфлікті об'явили ... директора закладу Пилип Людмилу Амброзіївну.

А вчителя англійської мови, голову ради соціально-екологічної громадської організації "Чистий Берег" та представника ГО "БерегМайдан" Тамілу Ворошилову звинуватили у тому, що вона "цілеспрямовано дестабілізує роботу педагогічного колективу школи заради особистих інтересів".

У свою чергу педагогічний колектив школи звернувся до міського голови Золтана Бабяка, який порушив три пункти "Закону України про звернення громадян", з проханням: "Знаючи Вашу принципову позицію, відданість своїй справі, просить Вас та депутатський корпус Берегівської міської ради захистити честь і гідність Вчителя".

На жаль, не дуже зрозуміло у цьому контексті про якого саме Вчителя йде мова.

Також, як стало відомо нашому виданню, завтра об 11.00 відбудеться засідання сесії Берегівської міської ради, де директриса ЗОШ №5 Пилип Л.А. має намір виступити з відкритим зверненням щодо ситуації у цьому освітньому закладі.

Коментарі

Л
Людина

ЗМІ, який виставив ці листи, що зроблені у кращому стилі російської пропаганди має бути просто ганьба,але гроші роблять все....Це просто посміховисько, а такі листи і журналісти, котрі це друкують - це справжня дестабілізація і втягнення країни у ще більшу багнюку!!!!!!!!!!

В
вчитель

Ніякі листи-звернення Пилипшу вже не спасуть.А інтернет-видання тут ні причому,вони просто виставили звернення батьків для обговорення так як це і ви неодноразово робили.СМІ ж нічого не вирішує.Слово за жителями міста.

Читайте також