У берегівському ресторані відкрили виставку художника

7
0

У ресторані “Беатріссе” м.Берегово (Закарапття) діє індивідуальна виставка художника Ш. Молнара “Творче натхнення”.

 

Автор полотен народився 19 жовтня 1961 р. у Четові. Його завжди зачаровувала мальовнича краса маленького села на березі Тиси, тож саме тому на його картинах часто зустрічається водне плесо. Його улюблені жанри – пейзажі, але залюбки пише і портрети. 
 
Зізнається: талант, хист до мистецтва художника-самоучки проявився вже змалечку, але всерйоз займатися живописом почав тільки 6 років тому, намалювавши  з тих пір  250 картин (аби заробити на прожиття, раніше виготовляв рекламу, нині працює автослюсарем, а живопис для нього щось на кшталт хобі...).
 
 На урочистому відкритті виставки присутніх вітав голова мистецького об’єднання “АртТиса” Ш. Сіладі, який сказав, що автор увіковічнює на своїх картинах неповторну красу Карпат. А історик А. Ловаї, зокрема, мовив, що попри короткий період свого існування, творче об’єднання “АртТиса” вже привернуло до себе увагу широкого загалу. Наш край багатий на таланти, тому одним із ключових завдань є пошук молодих дарувань, їх підтримка, сприяння розвитку талантів, представлення творів широкій публіці. Як справжній історик, виступаючий відзначив: пізнання тисячолітньої історії розвитку людства було б неможливим без пам’яток мистецтва, архітектури, що достовірно відображають життя, звички, ідеї, культуру тієї чи іншої епохи. Благородний почин членів творчого об’єднання, котрі мають на меті сприяти ознайомленню сиріт і дітей з соціально неблагополучних сімей зі світом мистецтва, виявляти серед них таланти, надавати допомогу щодо розвитку юних дарувань, також є вельми актуальним.
 
 Учасників урочистого відкриття виставки порадували своєю грою на гітарі А. Бак і Г. Орбан, а Н. Делцег з Х. Калініною декламували вірші.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також