У Берегові діє спортклуб, де коні лікують дітей та дорослих (ФОТО)

181
2

Гніді та вороні - особливі тварини. Вони, як виявляється, сприяють лікуванню безлічі хвороб, знімають негативну енергію, стреси, а віддають людині лише тепло й позитив.

Кінно-спортивний клуб "Мустанг" був започаткований у Берегові в 1998 році за сприяння місцевого підприємця Миколи Якимця. Тоді сюди потрапили тварини з Києва, Одеси, Харкова, а деякі були привезені й із-за кордону. Нині тут дванадцять коней-красенів: Ректор, Термінал, Аваль, Оріон та інші представники породи української верхової та угорської полукровної.

Арбіка – улюблений кінь власника п’ять років тому отримала срібну медаль на скачках у Києві. Інші коні також часто беруть участь у різних змаганнях, однак їхнє основне завдання – лікувати людей, сприяти урівноваженню їхнього біоритму, - повідомляє газета "Берегово".

Температура тіла коня вища від людської на кілька градусів. М'язи його спини під час руху розігрівають і масажують мускули ніг вершника, підсилюють кровообіг у кінцівках. Кінь чинить на вершника потужний емоційний вплив, що дозволяє використовувати іпотерапію для лікування психоемоційних розладів, фобій та інших порушень психіки.

Між вершником та конем налагоджуються  дружні стосунки, що дуже важливо для невпевнених у собі й самотніх людей. Або для дітей, які страждають на аутизм. Ефективно лікуються іпотерапією шлунково-кишкові захворювання, хвороби і травми опорно-рухового апарату, серцево-судинні хвороби. Особливо помічною іпотерапія виявилася у реабілітаційній практиці з дітьми, які страждають на дитячий церебральний параліч, олігофренію.

До слова, згодом у Берегові планують набирати спеціальну дитячу групу, які приходитимуть на заняття з кіньми, аби стимулювати правильний розвиток тіла.  Звісно, їзда верхи корисна для всіх без винятку – і для дорослих, і для малих. Нині зайняття з верхової їзди коштує всього 70 гривень на годину.

Кажуть, що коні живуть до 30 років, а середній вік “мустангівських” тварин – 15-20 років. Харчуються вони майже як діти – полюбляють солодке, яблука, цукерки, моркву, однак корисні їм також різні злаки, особливо овес, пшоно, і звісно обов’язковим у раціоні є сіно.

Фото Тиберія Сайкова

Коментарі

А
Анастасія

Скільки тепер коштує щоб покататися годину??

Б
Берегівчанин

В минуло році нажаль я побачив жахливу картину,коні були дуже худими в мене склалося така думка що їх не годують... для того щоб відкривати такі гуртки треба привести в порядок конів. і там як я встиг придивітися досить занедбано все було... це звичайно моя думка..

Читайте також