У Берегові досі не знайдено вандалів, які повалили хрести на Святій горі

18
0

6 жовтня начальник Берегівського райвідділу міліції Микола Куриця провів прес-конференцію.

Він прозвітував, що протягом дев’яти місяців цього року на території міста Берегово та Берегівського району скоєно 487 кримінальних правопорушень, у яких 249 особам пред’явлені підозри.

Однак досі залишається не розкритим злочин щодо пошкодження хрестів, розташованих на шляху до гори Керек (або Святої гори). Цей факт внесено до Єдиного реєстру за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Слідчими та оперативниками проводяться слідчі дії та оперативні заходи, спрямовані на виявлення злочинців, - повідомляють у Берегівському РВ УМВС.

Нагадаємо, що минулого року у Берегові з’явилася гірська Via Dolorosa (Хресний шлях) та 14 хрестів-стацій. 22 вересня цю паломницьку дорогу було освячено. Веде вона до 12-метрового білосніжного Хреста на горі Керек, збудованого в 2001 році і є символом єднання, злагоди та дружби між народами, своєрідним оберегом багатонаціонального міста.

Однак вже на початку січня 2014 року стало відомо про акт вандалізму - невідомі вчинили наругу над 8 хрестами з 14. Скоріш за все злочин стався вночі. На місці події того ж дня працювали правоохоронці та кінологи з собаками, однак це жодного результату не дало.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також