У Берегові два дні з кранів буде текти освячена вода (ФОТО)

12
1

19 січня весь православний світ відзначає велике християнське свято — Богоявлення Господнє, яке в народі називають Водохреща. Цього дня на спомин про хрещення Ісуса Христа у водах Йорданських у православних та греко-католицьких храмах відбуваються святкові богослужіння, а потім хрестом і молитвою освячують найближчі річки, озера та криниці. Вважається, що з цього часу освячена вода в них стає цілющою і цілий рік дарує людям здоров’я й наснагу, захищає від лиха, наповнює життєдайною енергією.

"Підтримуючи віковічні традиції на водоочисних спорудах ТзОВ "Водоканал Карпатвіз" у Берегові опівдні відбулося освячення 3 млн. л води, що одразу після освячення подана у мережу централізованого водопостачання, - повідомив начальник берегівського водоканалу Йосип Галайда. - Отже, всі мешканці міста, що користуються послугою водопостачання протягом двох днів зможуть відчути на собі цілющий вплив освяченої води не виходячи з дому".

Обряд освячення води центрального водогону відбувся на станції водоочисних споруд, що розташована неподалік від Берегова. Вода сюди потрапляє з водозабору у селі Геча (3,5 км). Там розташовані 4 артезіанські свердловини. Воду качають з глибини 100 м за допомоги спеціальних насосів, в тому числі фірми Grundfos (Данія). Єдина проблема берегівської питної води - надлишок заліза та марганцю. Однак, для встановлення необхідного обладнання з деманганації потрібно декілька мільйонів гривень. Тому нині на станції водоочистки відбувається обеззалізнення, а потім хлорація води, згідно допустимих норм - 0,1-0,2 мг на літр. А загалом берегівська вода відповідає всім іншим показникам. 

До речі, напередодні Нового 2011 року начальника Берегівського ТзОВ "Водоканал Карпатвіз" Йосип Галайда був нагороджений орденом "Бізнес-слава", а очолюване ним підприємство отримало національний сертифікат "Лідер галузі-2010". Водоканал увійшов у національний рейтинг, що був сформований за офіційними даними Державної статистики.

На освяченні міської води були присутніми також районний санітарний лікар Ігор Цар, перший заступник міського голови Берегова Ольга Бізіля та інші.

Коментарі

П
Пітьо

Це з розряду - "Заставь дурака хреститься - так он себе лоб расшибет".

Читайте також