У Берегові інженер з директором товариства планували "розпиляти" 2,4 млн держкоштів

11
6

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні по обвинуваченню інженера технічного нагляду у службовому підробленні та привласненні 2,4 млн грн бюджетних коштів.

У прокуратурі розповідають, що підприємець, працюючи інженером технічного нагляду, у грудні 2015 року, зловживаючи своїм службовим становищем та за попередньою змовою з директором одного з товариств, склав акти виконаних будівельних робіт до яких вніс неправдиві відомості.

Зокрема, у документах вони зазначили, що у грудні 2015 року було виконано будівельні роботи по реконструкції каналізаційно-насосної станції (КНС № 3) у м. Берегово відповідно до проектно-кошторисної документації на загальну суму понад 3,3 млн грн.

Однак, відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи, вартість будівельних робіт насправді становила трохи більше 99 тис грн, а інженер з директором завищили її на 3,03 млн грн. При цьому загальна вартість прямих витрат становить 2,4 млн грн.

В подальшому вказані підроблені документи директор подав до управління ДКС України в Берегівському районі для проведення відповідної оплати. Відтак, на розрахунковий рахунок з місцевого бюджету було перераховано суму у розмірі 2,4 млн грн.

Слід зазначити, що у ході досудового розслідування державі відшкодовано майже всю суму збитків – понад 2,3 млн грн. Наразі вже суд вирішуватиме долю обвинуваченого, а санкції вищеназваних статей, передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Коментарі

М
Мирослава

Якщо йде мова про директора та ще і товариства – то, звісно, це Галайда (сарказм)! Автор статті мабуть «не рівно дихає» до пана Галайди, тому так цікаво вуалює осіб при написанні цієї неоднозначної статті. Насправді, ні Галайда, ні очолюване ним товариство не причетні до тих справ які описані в статті, хоча, більшості читачів не потрібна істина. Хліба та видовищ!

Ч
Читач

Бабяк і Галайда "рулять" у тюрьму. У Галайди навіть ржавий цвях на контролі, а тут такі шалені гроші за ремонт підконтрольний йому КНС №3.

Т
татяна

Мало шо я наплануву, тепер шо судять за мої плани, а не за вчинки?

С
свідок

шановна редакція, я вважаю що ви трішки деформуєте реальність і вважаю,що міському голові пану Бабяку необхідно звернутися до суду на вашу редакцію! Хто трішки орієнтується у бюджетних справах той знає, що держгроші виділяти у грудні? ну куди? як їз використати? ну ви совість маєте? що треба було їз вернути державі? ну і що вони у грудні підписали що готово а зробили у березні щоб не вертати гроші! ну і шо з того? йдіть поливіться кнска готова працює!!!!!!!!! СОВІСТЬ ТРЕБА МАТИ КОЛИ ТАКе ПИШЕТЕ!!!!!!!!!

F
ferko

Joska, joska. hianyzott ez neked vensegedre?

Д
депутат

Галайда рулить

Читайте також