У Берегові не розігнали міськраду та "люстрували" виконком

19
8

27 лютого провели засідання позачергової сесії Берегівської міської ради.

Розпочалося засідання з хвилини мовчання за загиблими під час сутичок на Майдані у Києві. Депутати спільно з представниками громади заспівали український державний, а потім й угорський національний гімни.

Чимало було й депутатських звернень. Зокрема від фракції "Єдиний центр" прозвучала думка щодо негайного повернення спортивної бази  «Закарпаття» з термальним басейном та власності колишнього радгосп-заводу "Берегівський" разом з палацом Шенборна у Берегові у власність громади. Від імені депутатів подякували й підприємцям, які допомагали активістам Майдану своїми пожертвами. При чому серед них були, як з'ясувалося, навіть колишні "регіонали", а саме власник комплексу "Золота Пава" Микола Якимець.

Було затверджено програму підтримки міської газети на 2014 рік, яка складає близько 180.000 гривень. Розгялнули «земельні» питання - всього  67 пунктів.

Саме тоді із залу почали лунати вигуки, що розглядати кожне питання окрема - це навмисне затягування часу. Декілька раз про це наголосив депутат Едуард Пуканич. На його думку депутати з кількох фракцій вирішили таким чином не дати можливості розглянути  основні питання сесії – про затвердження складу виконавчого комітету міської ради та про саморозпуск Берегівської міської ради VI скликання.

У сесійній залі наростало невдоволення і з боку громади. Зокрема там з'явилося кілька людей у камуфляжі. Вони зазначили, що представляють ВО "Свобода". Почалися словесні перепалки. Депутат від фракції УМДС Йосип Галайда навіть змушенгий був покинути залу, адже заявив, що йому погрожували. Все йшло до того, що сесію просто передчасно закриють.

Врешті-решт виступи представників громади, а також підприємців, працівників освіти трохи розрядили напругу. Основна ідея цих виступів - місто має працювати у звичному режимі, а влада повинна бути на своїх місцях, аби керувати ситуацією. 

Аби якось вирішити питання зі складом виконкому, кандидатів якого не вдалося затвердити на громадських зборах, міський голова на вимогу присутніх запропонував виключити зі складу колишніх представників Партії регіонів - Віталія Кайнова та Михайла Папіша. А також Наталію Данкай і Михайла Мештера, у зв'язку з виходом на пенсію. Це рішення було підтримано більшістю голосів.

А саморозпуск міської ради депутати не підтримали. Громада погодилася, що це справді у даному випадку є оптимальним рішенням - адже казна міста практично порожня, слід виходити з ситуації, працювати спільно. В свою чергу представники громади обіцяли слідкувати за роботою міської ради та іншими органами влади. І при нагоді вносити свої пропозиції та корективи. 

Коментарі

ВП
венгр патриот

До гуми.Вы правы я имел ввиду громаду .

G
gumi

до IP: 91.224.178.xxx причому тут мадяри??? Громада міста і тільки. Якщо оберуть крис, то так треба громаді міста. Хто був би радий 2-3 сотням чеченців на майдані або донському єсаулу з військом на антимайдані, або берегівським циганам на мукачівській міськраді....

ВП
венгр патриот

Венгры с! Местными украинцами сами розберутся.Я поддержваю деятельность Свободы в борьбе за свободную европейскую Украину.Но я категорически против высказываний етого обьединения против нацменшин.Поетому поитика Свободы в Закарпатте должна ими быть продумана тщательно!

ДГ
до гамі

Треба буде і з Києва імпортують, з мадярів теж є бажаючі розобратися з діючою присмоктавшоюся владою.

G
gumi

представники котрої громади в камуфляжі? Львівської, Стрийської?... невже ВО"Свобода" немає достатньо прихильників у Берегові, та мусить їх імпортувати?

М
Михаил

Саме головне-земельні питання.Вже ділять бабло.

0
007

Галайда! Привыкай, теперь ты первый будешь под контролем. Еще один люк украдут в городе - с тебя спросим.

П
пийтер

ЄЦ обкакався!!!!!

Читайте також