У Берегові попрощалися з ОВІРом (ФОТО)

17
0

Видачу закордонних паспортів покладено на нову структуру.

Внутрішні та закордонні паспорти у Україні відтепер видаватиме вже не "паспортний стіл". З 1 серпня їх видаватиме Державна міграційна служба, а не звичний для всіх відділ у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб (ВГІРФО). Процес передачі майна мали завершити до 1 серпня 2012 року, а до 15 серпня триватиме перехідний період з передачі повноважень новій службі.

Зміни у законодавстві покладають на органи Державної міграційної служби видачу внутрішніх паспортів громадян України, оформлення та видачу тимчасового посвідчення громадянина України, проїзного документа дитини для виїзду за кордон, роботу з іноземцями, питання громадянства України, а згодом і видачу закордонних паспортів.

2 серпня у Берегові відбулася презентація нової структури. Очолив підрозділ (Берегівське відділення головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області) Василь Хаща, який до цього працював на посаді заступника голови Берегівської районної державної адміністрації.

Привітати очільника нового підрозділу прийшли його колишні колеги з адміністрації та ради, начальник Берегівського райвідділу міліції Олександр Яцканич, представники міської адміністрації, державної податкової інспекції.

"Державна Міграційна служба України була створена за Указом президента від 6 квітня 2011 року, - розповів присутнім Василь Хаща. - Функції, які виконувало ВГІРФО ("паспортний стіл") залишаються ті самі - ми так само видаватимемо паспорти як внутрішні, так і закордонні. Робота у цьому напрямку не зупинятиметься. Але відтепер паралельно діятиме ще міліція міграційного контролю. Основним завданням цього підрозділу є виконання  завдань із реалізації державної політики у сфері протидії нелегальній міграції".

Також Василь Хаща попросив представників влади виконати приємну місію, а саме вручити паспорти громадянина України трьом дівчатам з Берегівщини, які досягли 16-річного віку.   

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також