У Берегові порахували, що податок на нерухомість принесе 110 тисяч у бюджет

12
8

12 січня у Берегові відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради, на якому затверджували міський бюджет на 2015 рік, - повідомив мер міста Берегова Золтан Бабяк.

Начальник фінансового відділу Ольга Андришин розповіла про нові податки та заплановані надходження у міський бюджет. Зокрема про те, що вітепер школи фінансуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету, а не міського.

Доходи загального фонду на 2015 рік заплановані на рівні майже 93 млн грн. З них – більше 31 млн грн надходження від податків і зборів до міського бюджету.

За рахунок податків на житлове і нежитлове майно фізичних та юридичних осіб планується отримати 110 тис. грн. Яким буде відсоток податків, які містяни платитимуть за квартиру розміром більше 60 кв. м. та будинок розміром більше 120 кв. м  будуть вирішувати депутати у кінці січня на позачерговому пленарному засіданні сесії. 

Податок від пенсій, які перевищують 3 мінімальні зарплати (3 654 грн), становитиме 15% і попередньо складе додаткових 15 тис. грн для міського бюджету.

Доведеться сплатити податок у міську скарбницю і власникам автівок, не старіших 5 років та з об’ємом циліндра двигуна більше 3 тис. см куб.

Цікаво, що за рахунок державного мита на видачу закордонних паспортів місто планує отримати ще 1 млн грн.

Члени виконкому запропонований бюджет Берегова на 2015 рік підтримали.

Мукачево.net

Коментарі

В
Вова

Эээ, ты чего злой такой-то?

X
xelga

За що боролись, на те й на поролись. Слава Україні!

M
MMM

Рахую що не сраведливо брати податок з фiзичних осiб на нерухомiсть. Як заробив не важно, заробив чесно значить платив податки. А тут тобi знову податки, пак на заробленi грошi мiг файно погуляти, весело час провести на пляжах в компанiях симпатичних дiвчат тд., так декотрi и роблять, але наш чилядник не такий. Всьо на хижу и до хижi, декотрих зависть давить вто понятно, но та платiть успокоюються. Але тому котрий потратив пiвжиття аби вто пудняти не до плачення, бо держава його уже по четверте хоче окрасти. Якщо у кого якi сумнiви на якi кошти посадовиць поставив будинок треба розбиратися, але зась вiн його побудував в своїв державi, не заграницьов як наша елiта. Влада пiшла найкоротшим шляхом и звалила свою не професiйнiсть на плечi своїх гpомадян. Якщо влада не може владнути в iнтересах своїх громадян треба йти їв на глубоку пенсiю в один прожиточний мiнiмум. Податок на нерухомсть не платити, вiн не вiдповiдає iнтересам наших громадян.Йсе як колгоспи за комуняк вiдiбрати и подiлити.

Р
Розумный

А вы што хотiлисте на ВАС и будуть возитися Вы слiпi майже вам лем треба, РАДА, тай Яйценюх, АЙДАР, а Вас нагинають и будете платити, i из каждоi халупы, и порядноi хыжи, но лем не элiта влади, платити не буде, а ВЫ ковдошi, та уже пропянчiться накониць!!!

З
Закарпатець

І ще 500 тисяч по карманах

ДR
Для rem

Вы все прекрасно подбили, но я уверен, зря! Я подбил приблизителную сумму налога за дорогу по проданным топливом, получается у нас хватает денег выложить мраморными плитками (и покрыть коврами) даже самых маленьких улиц, но у нас "не хватает" денег на поддержание главных дорог! Будте уверены, кто до этого не платил в бюджет, и после этого не будет платить!

R
rem

За рахунок податків на житлове і нежитлове майно фізичних та юридичних осіб планується отримати 110 тис. грн." Це пряме кришування тіньової економіки. В м. Берегово не менше 30 готелів. Нехай середня площа готелю складає 300 м.кв. Тоді навіть при ставці 12 грн/м.кв. тільки самі готелі повинні сплатити в бюджет 108 000 грн. Але ж окрім готелів нарегулярній основі в Берегові здається в оренду туристам не менше 300 -400 квартир або будинків. Припустимо, середня площа обєкту складе 100 м.кв. Тоді податок до бюджету = 360 000 - 480 000 грн. Зауважимо, що податкова пілька длябізнес-обєкт ів не діє. В берегові назбирається не менше 500 обєктів приватного житла площею 200-600 м.кв. Це теж мало б принести в бюджет (при середній площі 300-350 м.кв.) не менше 1 млн.грн. Плюс треба врахувати бари, кафе, ресторани, АТС і т.п. Думаю, від 5 до 10 млн. грн.податку на нерухоме майно місцеві податківці повинні були б у 2015 році зібрати. Якщо буде менше - це кришування тіньової економіки і кримінал.

У
Ужгородка

А ті вілли що більше 500 кв.метрів і не уведені у експлуатацію( а такі майже всі)платити не будуть!!!!Це хай жебраки платять із своїх крихітних квартир і домів із самана побудованих у 50-70 роках а ті що накралися платити не будуть бо вони не ввели в експлуатацію!!!

Читайте також