У Берегові провели гучну акцію біля суду на захист закарпатця, який отримав 7 років позбавлення волі (ФОТО, ВІДЕО)

26
0

12 вересня біля Берегівського районного суду Всеукраїнська правозахисна організація «Об’єднання Богдана Хмельницького» влаштувала акцію проти несправедливого вироку, як на їхню думку, щодо іршавчанина Івана Чедрика.

На будинку Феміди облаштували плакати, у мікрофон зачитувалися звернення, звучали українські повстанські пісні, а навколо розташувався намет з колючим дротом.

Як повідомив голова організації Ігор Бондарчук, справу вже майже чотири роки "перекидують" з одного суду в інший. Весь цей час, а саме з 29 січня 2011 року, закарпатець Іван Чедрик, якого звинувачують у замаху на вбивство, перебуває під вартою.

"До нашої організації «Об’єднання Богдана Хмельницького» звернулась жінка, син якої, Чедрик Іван Іванович, безпідставно звинувачений і перебуває у місцях позбавлення волі вже майже 4 роки, - розповів Ігор Бондарчук. - Довести його винуватість правоохоронні структури не можуть, але все одно тримають у неволі. Пані Марта зневірилась, що сину можна повернути волю. Тому і звернулася по допомогу до нашої правозахисної організації".

Черогве засідання по справі Івана Чедрика відбувається у Берегівському районному суді вже другий день.

"Івана звинувачують у тому, що він нібито стріляв з мисливської рушниці у людину, яку навіть не знає. При чому робив це нібито з власного автомобіля, на ходу. Але доказів нема - жодного! Незрозуміло чому невинна людина має сидіти за гратами лише тому, що так вирішили прокурори та судді. Таке саме беззаконня продовжується і в Берегові. Івану Чедрику планують залишити вирок у силі - 7 років позбавлення волі. Ми вимагаємо, аби судді нарешті винесли справедливе рішення!", - зазначає представник правозахисної організації.

Ігор Бондарчук каже також, що у нашій судовій системі нічого не змінилося за цей рік. І вона потребує негайних та кардинальних змін. А у першу чергу термінової і повної люстрації суддів.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також