У Берегові розпочалися навчальні курси для закарпатських медиків

5
5

18 листопада в Берегові розпочалися відкриті навчальні курси для обміну досвіду в галузі сімейної медичної практики між угорськими та закарпатськими лікарями. Урочисто відкрив їх уповноважений уряду Угорщини Іштван Грежа.

Зокрема відбулася конференція в приміщенні Закарпатського угорського інституту. Захід був організований урядовою комісією з координації роботи співдружності області Сабольч-Сатмар-Берег та Закарпаття за участі Угорської наукової асоціації загальноосвітніх практиків. Присутня також були доктор Рената Папп, віце-президент Угорьскої наукової асоціації терапевтів.

Метою подальшого навчання є допомога угорським лікарям із Закарпаття, в тому числі обмін досвідом та організація зустрічей.

Іштван Грежа зазначив, що подібні навчання лікарів має велике значення, тим паче, у той час як відносини між країнами ускладнилися через обмеження прав нацменшин, а така допомога з боку Угорщини показує позитивний приклад.

– У зв'язку із запровадженням страхової медицини в Україні, подібної до угорської системи, ми готові надати необхідну технічну допомогу. Закарпатські угорські лікарі можуть бути впевнені в тому, що угорський уряд планує підтримувати їх і надалі у разі введенням страхової медицини, – зазначив Іштван Грежа.

У рамках співпраці нещодавно було підписано Угоду про співпрацю і допомогу з керівництвом Закарпатської обласної дитячої лікарні в Мукачеві. Уряд Угорщини виділяє на ремонт та реконструкцію даху обласної дитячої лікарні в Мукачеві 4 мільйони форинтів.

Нагадаємо, що влітку сімейні лікарі із Закарпаття пройшли стажування в Угорщині

Коментарі

ДВ
До всіх

Реформа пані Супрун має одну хорошу сторону,вона націлена на знищення медиків із купленими дипломами,яких насправді більшість.Чому наше пансьтво від минувших до теперішніх лікуєся не дома.Бо знають про куплені дипломи,і про лікування у них.Подивіться на сьогоднішні аптеки,їх більше як заправок.Хто ними володіє у більшості,куплені дипломи.Жодна реформа безболісно вже не пройде.Але подивітся на стоматологів,у яких незалежно від влади за добру роботу і гарна платня.

ДN
До next

Я Вас підтрмую, це старі маразматики проти мед реформи. бо вони вже не будуть царювати, щавкати ногами по коридорах, сьорбати чаї в робочий час і бігати з ключами в туалети.Бо у в Берегові хворим не можна зайти в туалет. бо всі закриті на ключ. Санітарки не допросишся бов вона тоже якась ЦАЦА з шваброю, наказати нікого. бо рука руку миє. А ще на таких збіговиськах треба навчити толерантності всіх мед працівників, щоб до людей ставилися не по С К О Д С Ь К И.А вже не говорю по людьськи. Без грошей не ліз, все купуй лише в їхнії аптеках бо відкати дістають

П
Петро

>> Іштван Грежа зазначив, що подібні навчання лікарів має велике значення, тим паче, у >> той час як відносини між країнами ускладнилися через обмеження прав нацменшин Де наше МЗС? Чому ще угорщина не отримала ноту протесту, а цей горе-політик - заборону на в'їзд за брехню яка спрямована на очорнення нашої країни? Ми ще обмежувати права нацменшин не почали навіть, але треба вже починати, бо та зграя шакалів іншого не розуміє - угрофіни що тут скажеш. Вони конче потребують правильної посилки їх на йух, тоді до них дійде, по нормальному не розуміють.

ДN
До next

Ти, розумово відсталий(ла). Для тебе роз'ясняю. Гроші йдуть за пацієнтом це принцип коли лікар отримує гроші з бюджету коли до нього ходять люди, а не коли просто сидить та чаює у кабінеті. От скільки прийшло до тебе людей стільки ти і отримаєш. Хреновий лікар - ніхто не прийде і нічого не отримаєш. От хренові лікарі і бісяться, бо вже не можна буде сидіти на жопі та ляси точити доки люди в коридорі стоять. Доведеться працювати, а вони ж то відвикли за стільки років неробства.

N
next

Ульянка Супрун доконает остатки украинской медицины и медиков! Это ж на каких дебилов рассчитан лозунг "Гроші йдуть за пацієнтом"!!! Я уявляю цю картину - Пацієнти зі всього дуру тікають, а гроші за ними женуться! )))))

Читайте також