У Берегові - скорботний мітинг на річницю розстрілу Майдану (ФОТО)

21
0

Сьогодні, 20 лютого, в Україні вшановують героїв Небесної сотні. Рівно рік тому у центрі Києва від куль загинуло понад 80 протестувальників.

Озброэны групи "Беркута" у чорних уніформах відкрили вогонь по активістах. А на вулиці Інститутській людей зустрів щільний снайперський вогонь. Розслідування цих трагічних подій досі не завершено.

У Берегові, як і у багатьох населених пунктах України, відбувся скорботний мітинг-реквієм, присвячений героям Небесної сотні. За душі загиблих молилися священики трьох церков і різщних конфесій.

Перед тими, хто зібрався в цей день на площі Кошута, виступив хор "Купаж", заспівавши гімн України, а також майданівський сотник Василь Вовкунович. Останній нині воює на сході проти російських найманців та сепартистів - у лавах батальйону "Січ", де обіймає посаду політкерівника, піднімає патріотичний дух бійців.

Пан Василь згадав про берегівчан, які без зброї стояли на Майдані, з однією лише метою - не дати й надалі топтати зеківській владі нашу рідну землю. Згадав і про тих, хто попри все намагався зберегти владу Януковичу та його банді. В тому числі й колишнього мера Берегова та нардепа, який майже щодня виступав перед декласованими "тітушками" в Маріїнському парку.

А тепер до меморіалу Небесної сотні у Берегові несуть квіти - як звичайні громадяни, майданівці, військові, так і міліцінери, і представники влади. Одні йдуть за покликом серця, деякі - бо так треба. Але час рано чи пізно має все розставити на свої місця...

Пам'ятаймо героїв! Слава Україні!

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також