У Берегові теж розробили план реконструкції площі Героїв (ФОТО)

66
4

Хоча грошей у міському бюджеті на цей проект нема.

У Берегові нарешті показали людям проект реконструкції центральної площі Героїв, де відбуваються всі офіційні заходи, пов’язані з важливими датами. Нині площа має не найкращий вигляд - лавиці постійно ламають, фонтани не діють вже роками і захаращуються сміттям, асфальт полопався...

Проект реконструкції розроблений у міській раді. Про кошторис поки що не йдеться. Міський голова каже, що ознайомившись з первісним варіантом проекту, його не влаштувало багато нюансів: "Не хотілося, змінивши асфальт бруківкою, назвати це оновленням. На мою думку, необхідно подбати, зокрема, і про максимальну кількість лавиць у затіненому скверику, відновлення роботи фонтанів, розміщення міні-сцени для виступів молоді, фонову музику, модернізацію нічного освітлення, нові сміттєві урни. Слід також зробити переоснащення технології вічного вогню, адже сьогоднішня вже застаріла. Але найголовніше – повне відновлення самого пам’ятника героям-визволителям нашого краю від фашистів".

До того ж, у проекті реконструкції планують враховувати облаштування кругового автомобільного руху біля “Білого каменя”, - повідомляє газета "Берегово".

Площу Героїв планують реконструювати вже не один рік. Але через брак фінансів у бюджеті цей проект весь час відкладається на невизначний термін.

"У міському бюджеті, як і в країні загалом, на сьогодні ситуація непроста, - каже Золтан Бабяк. - Ми щомісяця недобираємо 20 %  минулорічних прибутків, а ще треба створити додатково дві тисячі нових робочих місць, збільшуючи при цьому середню зарплату до 3 тис. грн., раціонально використовувати земельні ресурси міста, завершити будівництво об’їзної дороги, що розвантажить центр від транзитників й збільшить вантажопотік через кордон".

Виникає риторичне запитання: може частку грошей з обласного бюджету, виділених для реконструкції площі Народної слід надати й іншим містам Закарпаття, де ситуація більш катастрофічна?

Мукачево.net  

Коментарі

ДМ
До муму

Вивчи добре історію!

C
Ceргій

А серпи з молотами і іншу сатанинщину, в ході реконструкції, поздирають з монумента ?

0
007-му

при фашистах и дахов бы не було, лем бараки..

0
007

На це гроші є,а дахи привести до порядку:казначейстао.Слава героям проекту.

Читайте також