У Берегові угорці згадували як їх бомбили радянські визволителі (ФОТО)

6
22

12 жовтня в місті Берегово вшанували пам'ять жертв радянського бомбардування 1944 року.

Захід провели за сприяння консульства Угорщини в Берегові та громадських організацій. Присутні вшанували пам’ять загиблих на місцевому кладовищі, а потім поклали вінки до меморіальної дошки на стіні місцевого вокзалу.

Ілдіка Орос, президентка організації Pro Cultura Subcarpathica нагадала про події трагічного дня в своїй промові:

«9 жовтня 1944 року завили сирени. У небі з’явилися спочатку 9, а потім 27 літаків, які розбомбили залізничний вокзал. Однак не лише бомби потрапили у станцію, але з літаків почали розстрілювати мирне населення. Окрім військових, загинуло майже 100 мирних жителів, загалом близько 250 людей.»

Вона закликала берегти один одного, особливо в умовах війни, "коли ми не знаємо, що чекає на нас і маємо бути вдячним за кожен мирно минувший день", – підсумувала Ілдіка Орос.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

A
a/o

Серце плаче, коли бачиш скільки нелюдь розвелося. Яке відношення мають жертви 44 року до Орбана? Яке віднішення має Орбан до жертв русько-української війни?

Ч
Чомо

Мадяри много нам помагавуть. Хоть туй пишуть, ош ми школу ци садок построїли, то мушу уповісти ош ньит. Не мені. Айбо кому поремонтували - молодці, дякуву од імені тих, ко туда ходить. Біженці....ци боли би, кіби ушиток світ мацкалям рутом помижи очи пояснив, як ся треба поводити? Шо зробили у сьому плані країни-народи? от туй мош пофілософствувати. А Мадярські фивники хочуть і рибку ізісти і на .... путлєра сісти. Айбо то так не дуже робить. Не мош боти чуть беременним. Водь із цивілізаційов, водь із царством сатани.

С
Споминайко

Було ваше стало наше

Г
Г

Да споминайте, вам скучно скоро думаю буде не до спогадив

З
Закарпатка

Схаменіться, люди добрі - українці, угорці, інші! Давайте поважати і не ображати один одного! Ми - закарпатці і маємо показати приклад, як люди з різних національностей мають жити мирно і з повагою до один одного! Дякую! Koszonom szepen!

5
56

А шо було в 56 рокі?

Й
йоушко

ПРИЧОМУ ТУТ МАДЯРИ ДО ТИХ УБИТИХ ДІТЕЙ ___?

Й
Йовшка

Почитав коменти і знову поняв як много придурків живе на нашій землі

ЙЙ
йой йой

Нибожата вам і ПУТІНА НИТРЕБА ПЕРИГРИЗЕТЕСЯ

ДІ
До іштвана

Іди поможи мертвим 400 україньским діточкам і 700 скаліченим, тисячам сиротиам, убитим тисячам українців. Око за око, смерть за смерть.

НВ
На все свій час

Той свинарник орбаний тоже буде поставлено на місце.

CA
cigany ali

hukani havnyukami buli,itak i budut.

Ч
Чакі

Турул покинув гніздечко

І
іштван

Вельми не шановні гукани ,не рівняйте керівництво Угорщини з угорським народим! Угорці і на сьогодні приймають ваших біженців .тисячасми кормлять ,дають їм дах над головою ! а ви неблагодарні поносите їх тут ! ПОБУДУВАЛИвам дитячі садочки ,відремонтували вам школи ,допомогу не можно оцінити ! перед тим як тут гадості на мадярів писати ПОДУМАЙТЕ!

СС
СуперМен СуперМен

Дивіться з пантличам мадярським громадяни України поминають що? Ви тоді були з гітлером собаки сепарські, а тепер з путіним.

Д
да

як би мацкалі не били клин межи закарпатський люд, нич з того не буде: ни мадяре, ни руснааи, ни українці не підать на провокації. Жиєме собі туй у злагоді в так буде. При українськів владі. Яку ми обирпєме і мусиме уважати. Маляри самі перед громадянським протистоянням, бо ядні памнятавуть звірства ваньок, другі за гроші то забовавуть. Розберуться. Нам би з терористичнов недоераїнов розобратися і пак из своїми хабарниками-чинушами. Ябкде ушитко Україна!

П
Полі

Угри на розпутті. І за корабльом треба йти, айбо і рибки хотілиб наімати.

ЗТ
Знову травля…

Для чего?

В
Віктор

Однак кожному, хто здіймає хайп на угорську тематику, не розбираючи, де політика, а де прості люди, слід згадати Віктора Трошкі, Івана Барту та інших етнічних угорців із Закарпаття. Котрі добровільно пішли зі зброєю в руках захищати Україну і за необхідності жертвують заради своєї країни найдорожчим – власним життям. Думаю пора повертатися хлопці - країна вам уже віддячила ...

*
*****

Вікторе, за кораблем.

V
vvv

Хай би Орбан згадав, і не лише 44-й а й 56-й.

Ш
Шо

срані модьори у 1944 підтримували гітлера, тому по ділу получили. ПНХ модьор вонючий

Читайте також