У Берегові відкриють офіс почесного консульства Республіки Казахстан

14
3

Про це повідомив посол Республіки Казахстан в Угорщині Сагінбек Турсунов, який з триденним робочим візитом перебував на Берегівщині.

У рамках зустрічі, зокрема, обговорювалася тема відкриття у Берегові офісу почесного консульства Республіки Казахстан. Це не випадково, адже дедалі більше мешканців краю працевлаштовуються на роботу в цій країні. З відкриттям консульського офісу, закарпатці мали б можливість отримувати візи для в’їзду в Казахстан на місці, - повідомляє прес-служба Берегівської райради.

Почесні гості також ознайомилися з визначними місцями Закарпаття. Варто зазначити, що Сагінбек Турсунов готує книгу про історичні зв’язки та співробітництво між Казахстаном та Угорщиною.

Адже згідно з недавнім дослідженнями вчених, угорці є далекими родичами казахів. Під час нашестя Чингісхана пращури сучасних мадярів покинули свої землі в Казахстані і побігли на захід.

Нині Казахстан активно співпрацює з Угорщиною. Це стосується різних сфер - серед них виробництво вимірювальних приладів для електростанцій та нафтових компаній, протипожежне обладнання, будівництво автотрас за євростандартами тощо.

Ще у Казахстані зацікавилися можливістю розведення угорської сірої породи корів, яку лише недавно стали експортувати у інші країни. Адже головними якостями цих тварин називають невибагливість і можливість утримання на відкритому повітрі навіть при низьких температурах.

На жаль, саме на Берегівщині перший досвід розведення цих корів завершився досить печально - під час зими від виснаження та переохолодження загинуло кілька десятків цих унікальних тварин.

Коментарі

АЧ
а че...

в советское время куда наши закарпатцы коровники ездили строить ..? в Казахстан! Звидайте старших людей..кидь я брешу..

Б
Берегівчанин

ви би для початку могли хотяб туалет міський відкрити...

1
123

Від виснаження та нерозуміння загинули всі тварини ! Ці тварини занесені в Червону Книгу і вони є генетичним фондом, архівом ,буро-карпатської породи... всієї Карпатської низовини..

Читайте також