У Берегові встановили пам’ятник угорцям Закарпаття - жертвам комунізму (ФОТО)

12
6

25 лютого у Берегові вшанували вшанували пам'ять жертв комуністичної диктатури.

На території Закарпатського угорського інститут імені Ф. Ракоці ІІ було урочисто відкрито пам'ятник авторства скульптора Петера Матла.

Присутні згадували, зокрема, трагедію закарпатських угорців, коли після Другої світової війни близько тридцяти тисяч чоловіків було депортовано до таборів військовополонених та примусові роботи. Понад десять тисяч з них ніколи більше не повернулися додому.

Саме про них нагадує робота Петера Матла, створення якої підтримало консульство Угорщини в Берегові.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Й
йоушко

коменти писати на вашому сайті не варто !

КВ
к вата

Все началось с пакта Молотов-рибентроп...Но ты же вата,понятие тебе никчему.

К1
к 13:12

Писать для начала научись, отдаватель лаптемордый.

В
вата

а напротив надо бы поставить памятник жертвам венгерских фашистов - союзников Гитлера для проветривания памяти

Х
Хохол

Поставте памятник жертвам укрожидофашизма, и геноцида украинского народа, в 21веке. Декамунизация до конца, отдать все обласи присееденненые при СССР.

С
СПРАВЕДЛИВИЙ

А насправді , комуністичний режим "асвабадітєлєй" , при окупації Радянським Союзом територій інших держав, експроріював не тільки все майно і кошти населення , а й ешелонами вивозив розумний і здоровий генофонд ( і НАШОГО КРАЮ ) на примусове поселення і роботи на Далекий Схід і у Сибір . Самі ж вони займали добротні будинки і квартири КОРІННОГО населення нашого краю, (яких в Радянському Союзі , ще й не було). По тепер , йдучи по населених пунктах ЗАКАРПАТТЯ, можна побачити , де ще доживають свого нікчемного віку "дітки" батьків-окупантів. Як правило, це занедбаний житловий фонд , котрий колись, до "асвабаждєнія" , був в ідеальному стані і був визитівкою того часу. Фактичну історію не обманеш. Все повернеться!

Читайте також