У Берегові за сприяння Угорщини відкрили сучасний спортивний центр (ФОТО)

13
2

Минулого тижня в Берегові на території Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ відбулося офіційне відкриття нового спортивного центру. Його спорудження фінансовано урядом Угорщини.

Тут є дві зали для гри у футбол, волейбол та баскетбол, окремий тренажерний зал та танцювальна студія. Є і обладнане приміщення для проходження курсу медсестринської справи, який ще має отримати акредитацію Міністерства освіти та науки України.

Відкрили спортивний центр Ілдика Орос, ректор закладу, Арпад Янош Потапі, Держсекретар угорського уряду відповідальний за національну політику та народний депутат України Василь Брензович, голова благодійного фонду «Закарпатського угорського інституту».

За словами Ілдики Орос цієї події у Берегові чекали майже 30 років. Відтепер студенти навчального закладу, завдяки уряду Угорщини, мають можливість щодня тренуватися та підтримувати фізичну форму.

Василь Брензович нагадав з чого все починалося, будівля та подвір’я навчального закладу стояли практично в руїнах, а тепер тут найсучасніший навчальний заклад Закарпаття.

Угорський держсекретар Арпад Янош Потапі наголосив, що труднощі лише загартовують угорців Закарпаття, тепер вони показують приклад не тільки угорським громадам всього Карпатського регіону, а й всім іншим.


 

Коментарі

П
Правда

Файно.

Х
Ханига

Ляля

Читайте також