У Берегові занепокоєні анонсованим маршем "Карпатської Січі". Поліція обіцяє контролювати захід

12
37

11-12 листопада на Закарпатті відбудуться заходи до дня створення Організації народної оборони «Карпатська Січ» — парамілітарної організації на Закарпатті в 1938–1939 рр., створеної націоналістами «Української національної оборони».

— Запрошую небайдужих приїхати 11–12-го листопада на Закарпаття, відвідати пам’ятні місця періоду Карпатської України, могили борців, місця розстрілів. В Ужгороді взяти участь у роботі круглого столу про Карпатську Січ, долучитися до нагородження бойовими нагородами учасників російсько-української війни, пройтися маршем вулицями Ужгорода та Берегова, відвідати угорські консульства та відомих антиукраїнських діячів, —  повідомив у Фейсбук Олег Куцин, командир окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ».

Марш у Берегові заплановано провести 12 листопада. За словами Куцина українські націоналісти мають у планах відвідати консульство Угорщини і "заявити там свою позицію", в тому числі щодо закону "Про освіту". А також покласти квіти до могил берегівчан, що загинули на сході, захищаючи територіальну цілісність України.

Угорська преса Закарпаття пише, що місцеві мешканці занепокоєні проведенням маршу "Карпатської Січі" в Берегові. Зокрема журналісти видання "Карпаті Ігас Со" звернулися за коментарем до міського голови Золтана Бабяка. Він відповів, що прочитав про такі плани в Інтернеті і до мерії не надходило жодних офіційних листів.

Утім речниця ГУ НП у Закарпатській області Тетяна Щоголєва повідомила, що організація "Карпатська Січ" звернулася за дозволом провести масові заходи, в тому числі мирну ходу в Ужгороді та Берегові. За її словами всі заходи будуть проходити під контролем посилених нарядів поліції, аби запобігти будь-яким ексцесам.

Як згодом з'ясувалося, йдеться про 2 різні організації "Карпатська Січ": одна з них є закарпатською гілкою осередку ВО "Свобода" і очолює її Олег Куцин, інша є націоналістичним рухом, яку представляє Тарас Деяк. І саме він з побратимами фігурує у дебоші з погрозами в центрі Ужгорода. Більше того, Карпатська Січ, яку очолює Тарас Деяк, назвала акцію Свободи в Берегові "антиугорською провокацією".

Нагадаємо, що у 2013 році в Берегові уже проходила схожа смолоскипна хода за участі патріотичних організацій, але тоді це було присвячено Карпатській Україні. Водночас організація Карпатська Січ регулярно проводить подібні марші. Останні відбувся в Ужгороді навесні.

Коментарі

Є
єс

Дай бог і мені так жити ги оті мадярські цигани. Не біда, скоро вас окупантув хохлодаунських у нас на Закарпаттьови не буде. Закарпаття без хохлув.

Ш
шони

А шо ви циган ображаєте? Цигани намного май розумні ги хохлота заперевальна, они у себе у таборі нигда не допустять такий беспредел ги типирь у хохлостані.

ВН
вася нижньому

но ти марга музейна!

ДМ
До мадярського манкача.

Ати сам був на війні? Але то навіть смішно питати. Такшо навіть писок не повертай про донбас бабо сиклива. На донбасі зараз стільки патріотів - скільки треба. Цю війну почала не Україна. Але вона винна в тій безхребентій національній політиці яка до цього привела . Зараз виправляються помилки і ставиться всім просте питання- ви з Україною або проти неї. крапка Да українське суспільство з 13 року радикалізоване. Але воно має на це моральне право- кожен день помирають його сини- тому терпіти латентних мадярських сепарів воно не зобовязане. Ти сикливий мадяр з мукачева який ховається від призову- навіть морального права не маєш говорити про донбас. спроба мадяра говорити по російській методичці дуже убога..

М
Мункач

До нижнього патріота,ти наверно пишеш із окопу десь під донецком, Такі як ти дебіли майдануті і привели цю країну до краху,війна розруха,бандитизм, і всі кругом вороги-мадяри,поляки-румуни-жиди-росія-америка....

ДМ
До маярської цигaноти нище

Мадярська цигaното а шо зробили ви шо б Україна краще жила? Мадярські доBбoйoби- економічні реформи то не задача "КС". Мадярська цигaнотa лише вміє в маманьок під спідницями ховатися під призову і контрабaс ганяти. Але саме краще вони вміють жалітися на всіх вокруг- всі їм шось там винні. Будь я заперевальним чи біль яким іншим - я свій болт клав на вас, на таких лохів які тут форумах агітують за мідярську циганоту. Ви ж більше як на писулі на форумах і не спроможні. Тому ваша думка нікого і не цікавить.

Т
Теорема

Чим більше смоліскипів, тим краще життя. Приклад: Австрію до багатства привела Австрійська сич. Швейцарія забовязана Швейцарській січі, але без смолоскипів.Ну а у нас най усе горить яскравим полумям.

М
Мукачівець

Нацики майдануті,в донецку нехочете пройтися,або в крим,який у вас забрали без единого пострілу, нехрен за перевал у ліси там бігайте з тризубом

ВН
вася нижньому

дуй за перевал та місто таким неробам, як ти! весь ваш націоналізм заключається на відсутності мозгів. всі опитування проведені в європі показують, що націоналісти типу карпатської січі мають IQ на рівні куриці! гопота в україні називається "Карпатська Січ" з афером на чолі!

ДВ
До васьки нище

Ти реально Вася. КС це обласна організація і проводити акції вона може будь де в області. Берегово не є чимісь особливим. Мадярським чиновникам в берегово їздити можна і проводити там цигансткі фестивалі а патріотам значить не можна. Тим більше там 30 відсотків українців живе. Канєшно мадярській циганоті то не подобається- шо в їхнє гетто хтось приїде- але як ти бачиш їх питати ніхто не буде. Це така собі відповідь на ту акцію яка проходила в Будапешті- ту шо сепаратиська була. Акція образно покаже шо «БереговоНаш»

В
вася

ще звідають хто нагнітає ситуацію в україні: псевдо патріоти, хворі нероби на голову такзвані січовики та їх друзі! факельна хода в берегові явно націлена на розпалювання ворожнечі!

С
Степан

Куцина потрібно судити згідно зі статею 161 Кримінального кодексу України, «умисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності...

ДР
До русинської марги

Клоун, в якого кожне друге слово марга- скажи в який зоопарк можна прийти шо б на тебе подивитись? Чи по дурдомах тебе шукати холую? Ти не розумієш лоx шо тебе всі на одному місці вертіли. І Русинів як нації не існує- це субетнос українців. І згинь звідси - бо рано чи пізно тебе найдуть і пустьть тобі кулю в лоба

ПЗ
Про захід

Давно пора- хоч це свого роду і провокація але з іншої сторони треба показати мадярській циганоті хто туй господар.

Б
Бачі

Та пак коли тоті вибори на Мадярах, бо орбани скоро ся довипендрювуть до того, що мадяру на Закарпатті будуть лупити лем за тото шо вни мадяри :( :( :(

Н
Нік

Головне, що всіх ботів по ІТ вже вичислили і зробимо їм темну нічку))) мадярва ховайся!

НХ
нацистська хунта

МИР! ТРУД! МАЙ! Бгы-гы-гы!!!

ОВ
ольгинцы вперде

Акція якраз для коменту усяких кацапських троллів. Усьо вто - пустоє, як і кацапські троллі уже давно є лузерами.

Ю
Юра

" всі заходи будуть проходити під контролем посилених нарядів поліції, аби запобігти будь-яким ексцесам." По двом сторонам автоматчики, и мирно за перевал сопрводити,

GJ
Glas Josef-Magda

Ви ся доіграєте ,патріоти срані ,кіть уже хочете маршировати фашисти кончені та ідіть у Хуст Міжгіря а не у Берегово і Ужгород де ваших сирохманськи січовіків ніколи не були!

М
Майдаун

До Дюло...Шонікі і Йончіки працюют у ЄС катаются на іномарках та заробляють у Євро і мають галичанок у куплераях Європи а ви як бомжами заперевальними були так і будете ,маршируйте далі як барани

:
:)

Дурна голова не дасть покою ногам.

С
січовик

я приїду, кить ня поліціонери не погримають, бо я на словацьких нумерах, я патрійот но грошей не мам,а дали може уже у Кійові акції зробиме,кильо мож над народом іздіватися.

М
Місцевий

Нігда незабуду слова свого дідика, тоді я цьому значення не надавав, а зараз це стає дуже актуальним. Старі наші діди, а вже в той час говорили так: "Кить ісь узнав що то полячок-галечанен, то і шапку му бий не лиш його."

Д
Дюло

Шоніки і Йончії занепокоєні? Треба хоть мало вчити мову тої країни в якій живете!

З
Закарпатець

ну скільки ще будуть допускати такі провокації? то бандити, а не мітингувальники. вони взагалі ніякого відношення не мають до закарпатського народу, тільки розпалюють ворожнечу між нами. я не розумію, чому сбу не заборонить? особливо у Берегові, де все місто угорці...

С
СІМа

Потрібно дбати про свій народ так, щоб не знадобились ніякі акції. Лозунгами людей не нагодувати. Я патріот своєї землі. Наша сила в економічному зростанні, щоб рівних нам по любові до свого народу не було у всьому світі. А поки що ми маємо, те що маємо. Це ура-патриотизм, щоб показати комусь "кузькину мать" і попасти на екрани телевізора.

ЖХ
Жопоскипна хода

Треба усім зобратися та подсрачників надавати полякам сраним най ідуть димлять у себе дома попридумують карпатська січ, правий сектор, бендеровці , докіть всьо нормально боло в Україні та десь те боли карпато січани срані, ідіть у крим там робіть ходу свою срану кіть такі жосткі хочете показатися ідіть отожміть назад

ДС
до СІМа

Все правильно роблять - дуже потрібна психологічна акція. Саме так показують всяким угро-московитським прихвостням що у випадку чого є на них сила, щоб не нагліли. Так само роблять й цілі держави коли проводять навчання щоб показати сусідам що сила є і лізти на них не варто. І це приносить дуже велику користь і державі і людям стримуючи ворогів від реальних дій.

С
СІМа

Хлопці! Вам нікуди силу витрачати? "Сила есть-ума не надо"? Від того, що Ви там смолоскипами будете махати, комусь стане краще жити? Що Ви хочете і кому продемонструвати цим Маршем Сили? Коли читаю про такі заходи на своїй рідній землі, на Закарпатті, на душі аж гидко. Спрямуйте свою енергію на боротьбу з бідністю, проти корупції або на інше, що принесе реальну користь людям і державі!

З
Заказчик

Это клаассс .Як по заказу. А яким школам та дітсадочкам допомогла Карпатська січь ??? Ну будуть закарпатці тільки довше торчати на границі та ще переполокають та вивернуть вшиткий товар митники.Більш ніякої користі від цього смолоскипу

1
153

А хтось перевіря дані особи ?!а зброї вних небуде?!хто дає гарантію що вони до люей небудуть циплятися по пяні чи мудового безделія?!

М
мкчв

Это мероприятие в принципе необходимо запретить. Это явная провокация. СБУ и горадминисрация вправе запретить массовые действия. И это просто необходимо сделать.

М
Мішо

Треба сих поляків знову гнати за перевал. Бо вже всіх надоїли. Вже і Польща від нас відхрещюється через тих бендер

Ш
Шухевич

О так се потрібно зараз,заперевальні ідуть факельцуги проводити,більш нічим займатися не потрбно.На вихідні залишити Польшу на 2 дні приїхати на Закарпаття погойкати на.рати та піти!А так я забув Слава Україні

УЧ
У чужу хижу

з своіми законами не лізуть.

І
Іван

Могли би угорці теж мирно, із смолоскипами вийти на зустріч карпатської січі)

Читайте також