У Берегові затвердили список присяжних

10
2

У зв’язку з набранням чинності нового Кримінально процесуального кодексу України 20 листопада 2012 року, виконкоми міських рад мали здійснити набір осіб, які бажають бути присяжними засідателями (народними суддями) та приймати участь у розгляді кримінальних справ щодо злочинів, за вчинення яких передбачене довічне позбавлення волі.

На одній з нещодавніх сесій Берегівської міської ради було затверджено список присяжних засідателів Берегівського районного суду.

За список присяжних мали проголосувати депутати.

Як повідомляє газета "Берегово", людські долі будуть вирішувати разом з професійними суддями наступні "знані та авторитетні" у місті особистості: директор українсько-італійської фірми "ОперейшнЮкрейн ЛТД" Олег Левицький, підприємець Богдан Шаваєв, керівник благодійного фонду "Маон" Ганна Надь, директор Берегівського медичного коледжу Марія Продан та старший вихователь Берегівської школи-інтернату Мар’яна Логойда.

Вимоги до присяжних: громадянство України, досягнення тридцятирічного віку, постійне місце проживання, володіння державною мовою.

Не підлягають включенню до списків присяжних громадяни: що визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними;які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов'язків присяжного; які мають не зняту чи непогашену судимість; народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники органів внутрішніх справ та інших правоохоронних органів, військовослужбовці, працівники апаратів судів, інші державні службовці, адвокати, нотаріуси. А також ті громадяни, які досягли шістдесяти п'яти років.

Коментарі

Б
берегівчанин

сам із берегова. однак,прізвища цих "знаниху місті людей" чую вперше. АБСУРД.

D
Durdom

людські долі будуть вирішувати разом з професійними суддями наступні "знані та авторитетні" у місті особистості:хто їм дав право на це???"авторитетттттам" ??????

Читайте також