У Берегові знімали художній фільм про історію звичайної закарпатської родини (ФОТО)

17
0

Творчі берегівчани Ріта та Саболч Бунда завершили роботу над першим власним художнім фільмом над яким працювали протягом цього року.

Він за задумом режисерів-аматорів розповідатиме про історію звичайної закарпатської родини.

— Такий задум виник ще минулого року, коли ми працювали над фільмом про легендарного хірурга Берталона Ліннера. Згодом написали сценарій і отримали грант з Угорщини, на який закупили професійну апаратуру. Найважчим було знайти підходяще житло, адже мова йшла про пересічну родину, де виховуються діти - зі своїми щоденними радостями та проблемами. Допомогли друзі, які надали можливість знімати у власному будинку. Працювати було не складно, адже нам допомагали актори Берегівського угорського театру та їхні діти. Фільм вже майже готовий. Він угорською мовою, але думаємо і над перекладом українською. Сподіваємося, що вже незабаром відбудеться його презентація, - розповів Саболч Бунда.

Нагадаємо, що наприкінці 2017 року фільм про видатного хірурга та винороба Бертолона Ліннера презентували берегівчанам у відкритому залі-атріумі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ.

Стрічка стала лауреатом ІІІ-ї премії у спеціальній номінації "Закордонний угорський фільм" 5-го фестивалю «Savaria Film Festival» в Угорщині.

Фільм нещодавно з'явився у вільному доступі на YouTube.

Нагадаємо, що у Мукачеві в листопаді розпочали знімати фільм про живу легенду міста над Латорицею. Документальну стрічку «Побачити небо» зніматимуть за підтримки Українського Культурного Фонду. У центрі кінооповіді — унікальна життєва історія Берталона Товта, людини рідкісної професії — сажотруса, якого Мукачево знає як Берті Бачі.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також