У Берегово прибула кінна статуя Ференца Ракоці ІІ (ФОТОФАКТ)

40
21

На площу Будапешт в Берегові привезли кінну статую Ференца Ракоці ІІ, лідера боротьби за незалежність Угорщини. Відкриття пам'ятника угорські ЗМІ анонсували на 17 грудня.

Ініціаторами встановлення кінного пам'ятника Ференцу Ракоці ІІ є Товариство угорської культури Закарпаття (KMKSZ). Мрії про таку скульптуру були вже давно, але не вистачало фінансування. Тепер гроші знайшлися в Угорщини.

Постамент для пам’ятника з надписом «Сum Deo pro Patria et Libertate!» («З Богом за Вітчизну та Свободу») встановили ще у червні. Натомість досі невідомо чи надало Міністерство культури України свій висновок стосовно встановлення цього монумента, відповідно без дозволу проведення урочистостей 17 грудня залишається під знаком питання.

Автор скульптури - угорський митець Лайош Дьорфі. Про творчість останнього докладно читайте розлогий матеріал на нашому сайті.



Коментарі

С
Сенделот

Дивлюся на ці комменти і коментаторів співвітчизників, земляків з нашого міста героя Львів,і думаю, невже справді в нас є такі телепні нацисти. Сидить таке чудо і перекривляє коментатора з тим же нікнеймом... Ганьба

Т
ТУКЗ

До відома патріотів краю та неньки України: засідання оргкомітету та збір коштів для переселенців в УР відбуватиметься в приміщенні угорського Інституту цілодобово і в невизначений часом термін. З повагою Ілді та Лоці.

I
Ingrid

21:17 - старина, спасибо за поддержку. Задолбалась я через гугл транслейт свои высеры делать, пойду тяпну боярышника. Давай теперь ты вместо меня сри здесь в комментах на венгерском.

В
Василю

Дівчина тобі правду каже, не правильно ти пишеш зовсім. Твої речення фактично без змісту, просто набір слів перекладені через програму на іншу мову. Не позорся.

М
Митець

Памятник не поможе приховати вкрадені угорські гроші. Треба вимагати побудувати ще один парк під назвою "Київський" з танком чи пушкою у центрі, а коли сєпарів посадять поставити каштани, магнолії та сакури (мож і бограч на крайняк). Миру всім!!.

I
Ingrid

Hulye orosz vagyok, google forditoval ciganyok szar

I
Ingrid

16:40- az vegkep nem erdekel hogy orosz vagy, az a lenyeg hogy egy idiota vagy.

I
Ingrid

En magam is orosz vagyok. A palack kicsuszik a seggembol

I
Ingrid

Szar a forditod, meny tanulni kisfaszi, a hejesirasodbol meg ladszik hogy kutya az te vagy(15:48). De nem is olvaslak, mert agyad az biztos nincs)

Ч
Чонкаш

Хто випустив мадярську собаку,заженіть в буду щоб не гавкала.

M
Mr.Font

Kituno. Katsap vagyok, de van egy Google forditom. Altalaban hosszu ideig ultem egy palackon

M
Mr.Font

Szuper. Munkacsi vagyok, de ot leszek . Latom it a kommentekben sok nacista kutya sirni kezdet! )))

ОП
Оргкомітет по збору мадярастів- смоктунів

Оголошуємо терміновий збір всіх підкацапських дриштократів біля кобилячої дупи .В 16:00 буде проведена культурна програма :1) лизання дупи кобили 2) три переможці - лизуни будуть допущені до поліровки пуци Питі Гецка. Уточнюємо : на кобилі то є ваш вождь Питьо Гецко.

Г
Гарік

А ще прибули танки та нацгвардія з України.

I
Iren

Ez nagyon jo hir! Vegre.

V
Viktor

Mar nagyon vartuk! Nagyon szepre sikeredet!

Т
Тік

Правда я сам не закарпатець, а пудкацапський приплентач з Рязані, але роблю вигляд що закарпатець.

Ц
Центровський

22:40 неграмотнов москалятинков шось засмердiло))

Ч
Чонкаш

Кому ж як не мені, Свинособаці, то знати. Бо ж мене і ще купу пудкацапських вертухаїв-алкашів сюда понавозили з самих смердючих і забитих кутків Кацапстану.

Ч
Чонкаш

Співчутья Окраїнцьм, не всі нації можуть бути здоровими. Але ви все таки Людиноподібні Мавпи, які живете поруч з Людьми.

1
111

До цих пір, я собі навіть не міг і уявити , що у Чикоші хронічно тяжко хворі теж мають доступ до інтернету........жах !

Читайте також