У Білках на Іршавщині діє "Школа волонтерів"

4
0

Щотижня підводять підсумки про пророблену роботу фахівці із соціальної роботи Іршавського районного центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді. У ході обговорення щоразу піднімаються нові проблеми, що потребують негайного вирішення, а інколи й рішучого втручання в ситуацію. Без професійної допомоги важко вирішити складні питання.

 

Фахівці отримали завдання – донести до людей, до кожної родини інформацію про шляхи вирішення проблемних ситуацій. Масштаб району та велика кількість соціально-незахищених мешканців ставлять питання про організацію вчасної, якісної й доступної соціальної роботи попрофілактиці негативних явищ та допомозі тим, хто її потребує.
 
З цією метою кожен фахівець має змогу використовувати різноманітні ресурси, застосовувати свій професійний фах і вміння, вдаватися до найсучасніших методів роботи, залучати   добровільних помічників.
 
Приміром, у Білківській сільській раді фахівець Г.Янтолик згуртувала навколо себе цілий волонтерський загін - „Школу волонтерів”, де діти та молодь, які бажають допомагати людям, навчатимуться основам соціальної роботи.  Підлітки разом намагаються знайти відповіді на життєво важливі запитання:
 
-як сказати «ні» в будь-якій спокусливій ситуації;
-як вибрати безпечний спосіб поведінки;
-як попередити різні види залежності та уникнути прикрих помилок.
   
Такий підхід до роботи дозволить соціальному працівникові не тільки самому працювати, а й підготувати собі добровільних помічників. У свою чергу, це спонукатиме молодь краще орієнтуватися у  перипетіях дорослого життя, побачити проблемну ситуацію з іншого боку, виховати в собі толерантне, коректне ставлення до людей, що потребують допомоги. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також