У Братиславі пройшло два протилежних мітинга - проти "ісламізації" та на підтримку біженців (ФОТО)

6
1

Десятки тисяч людей у ??різних великих містах Європи - у Лондоні, Копенгагені, Мадриді, Гельсінкі, Стокгольмі та Лісабоні - взяли участь в акціях на підтримку мігрантів-біженців.

У той же час на вулиці та площі міст вийшли і противники прийняття біженців. Наприклад, у Варшаві зібралося близько 5-ти тис. осіб, що скандували антиісламістські гасла. Такі ж акції пройшли в Братиславі та Празі.

Зокрема у Братиславі близько 1000 чоловік пройшли центром міста від Центрального вокзалу, вигукуючи "Словаччина, Словаччина! Ми тут у себе вдома!", співали національний гімн. Серед них чимало специфічної молоді, з голеними головами. Приєдналася до них і невелика група з Нідерландів з відповідними прапорами.

Організатором походу проти ісламізації став Лукаш Копач, пов'язаний з неонацистськими організаціями. Долучилися також члени угрупування Vzdor Kysuce, їх лідер Маріан Магат публічно заперечує Голокост.

Ісламський фонд у Словаччині знову закликав членів мусульманської громади, аби вони в цей день уникали району Центрального вокзалу та центру міста Братислави.

"Обережність необхідна також при поїздках на громадському транспорті в столиці. Частина демонстрантів подорожуватиме ним, і, таким чином, можливі інциденти", - попередила організація.

Було скасовано і проведення традиційного масового забігу Night run, що мав відбутися у центрі міста.

На мітингу звучали заклики - "До нас з Африки прийшли загарбники! Пам'ятайте це, тому що ви ті, які вміють думати!"

На щастя, зіткнень не відбулося. Поскандувавши гасла мітингарі розійшлися.

Ввечері на площі Гвездослава зібралися ті, хто вирішив підтримати мігрантів. Захід пройшов за підтримки кількох громадських діячів, у тому числі політиків, омбудсмена Яни Дубовцової і багатьох неурядових організацій. Мітинг та концерт тривав трохи більше години, на нього прийшло також близько 1000 чоловік.

"Братислава завжди була космополітичним містом, де всі національності живуть разом. Сьогодні у 65 містах по всій Європі проходить також марш ненависті проти ісламу і чужинців - таким чином ми показали, що не можемо дозволити людям, які мають нетерпимість зайняти громадський простір. Тому це прекрасна можливість показати, що існують мирні засоби, аби жити з усіма, якщо людина поводиться, як і кожний з нас", - зазначив директор Фонду відкритого суспільства, співорганізатор акції Ян Орловський.

Mukachevo.net, фото aktuality.sk

Коментарі

З
Зоря

Піндоси своїми "кольоровими революціями" та "арабськими веснами" підсунули свиню білій расі. Все за планом шефа АДЛ (орден Бнайт бріт) Абрама Фоксамана. Хтось ще вірить в "демократію" та "європейські цінності" - цього троянського коня, що руйнує імунну систему народів?

Читайте також