У Брюсселі пройде "День Закарпаття", де також обговорять український закон про освіту

8
10

10 жовтня у Брюсселі, в приміщенні Угорського культрного інституту, відбудеться "Третій День Закарпаття".

Організатори – депутат Європарламенту, заступник голови Комітету з питань культури і освіти Андрея Бочкор та посол Угорщини в Бельгії та Люксембурзі Золтан Надь.

Окрім культурної частини та виставки, відбудеться також дискусія на тему: "Майбутнє освіти угорською мовою на Закарпатті у світлі нового Закону про освіту". Модератор - Іштван Тот, колишній консул Угорщини в Берегові.

Участь в дискусії візьмуть також ректор Закарпатського угорського інституту ім Ф.Ракоці ІІ Ілдика Орос, Лівія Балог (КМКС) та Андрея Бочкор.

Розважатиме гостей угорський фольк-гурт із Закарпаття "Шодро". На фото - фрагмент запрошення на подію.

Зауважимо, що в паралельно в ці самі дні в Страсбурзі в рамках Парламентської Асамблеї Ради Європи угорська делегація також організувала кампанію тиску на Україну через закон про освіту. Так, як інформує Європейська Правда, у Палаці Європи поширюють брошури з інформацією про те, що Україна не тільки обмежує вивчення мов нацменшин, а й вивчення нацменшинами української мови.

Нагадаємо також, що у понеділок, 9 жовтня в Ужгород прибув міністр МЗС Угорщини та заявив, що його країна вимагатиме перегляд угоди про асоціацію ЄС та України саме через освітній закон.

Коментарі

1
17:27

Ти вилика сила,у коментах,толк такий самий.Всьо што мадяри можуть субі утребовати,ростягнути уконання закону на пару років,оби могли ся пудготовити до увчиння язика диржави проживання.Такий буде і усновок експертизи мовного закона.

М
Мукачівець

До Бачі 10.10.2017 12:29 Треба ти україну ? Та вали ! Тебе кось туй держить ? Хоть меньше ідіотів буде у нас . Ти шось протів мадярів маєш убогий ?!

А
Аоадаокд

Україна переможе) мадяри нікуда не дінуться

В
Вуйко

До Бачі. Бачі я, а ти - вуйко :)

П
Петро

Мадяри абсолютно праві - який ЄС для нацюков в голові і керівництві? Нижня картинка, якщо хто не знає англійської мови, мабуть з тієї "пропагандістской брошури" в ПАРЄ, як її таврують на тв-каналах, як раз і пояснює, які можливості для навчання є у дітей нацменшин в сусідніх країнах і які є в нашій Україні. Всі можливості у нас виділені червоним "No".

Д
Дежю

Міністра ЗС Угорщини за його втручання у внутрішні справи України вже час було оголосити персоною- нон-ґрата та не впускати на кордоні. В Словаччині вже давно, років з 10 тому, подібні рішення поприймали, і, незважаючи на істерику з Будапешта, попереводили практично усі навчальні заклади на подібні до наших принципи, в т.ч. знамениту гімназію у Кошицях. Маємо стояти на своєму.

ВА
в а

бачі ти звідаш ци закарпаття е територія венгріі кажу пока нет но била докі сталін не аннексував

А
Антон

До Бачі....Ну так нехай Україна її розглядає як хоче,це теж ні її ні Угорщину не цікавить.

П
паромщик

бачі чому більшість нетак думать як ви може ви нащадок двадцятитисячників сталінських бо лем комуністи пришляки так думавуть ище сталін начав асимиліровати русинів а исі продовжавуть з остальними

Б
Бачі

Закарпаття, це вже територія Угорщини? Чому ці всі люди антиукраїнських але про угорських поглядів будуть представляти Закарпаття, яке є територією України в Брюселі? Щодо Андреі Бочкар, це як трапилось що вона, громадянка України є депутатом Європарламенту від Угорщини (для України її угорське громадянство не цікаве, вона розглядається для України виключно, як громадянка України), СБУ це не цікавить?

Читайте також