У Брюсселі відкрилася виставка закарпатських угорських митців

16
0

19-го березня у Брюсселі, відкрилася виставка робіт закарпатських угорських художників, яку організував Брюссельський угорський центр розвитку.

Експозиція складається з робіт членів Товариства ім. Імре Ревеса – Яноша Рийті, Ференца Ерфана, Ласло Мадяра, Аттіли Копріви, Еріки Калітич, Іштвана Теметева та Сергія Лакатоша.

Виставку відкрила депутат Європарламенту Андрея Бочкор, віце-голова Комітету з питань культури та освіти, яка представляє закарпатських угорців. У своїй вітальній промові вона підкреслила: «Тішуся тим, що я закарпатка, і що саме картини земляків представили у Брюсселі». Вона додала, що це величезна та унікальна можливість для того, аби витвори закарпатських художників стали відомими та визнаними у Європі.

Депутат ЄП нагадала, що на початку своєї діяльності Товариство ім. Імре Ревеса налічувало чотирнадцять художників, а нині кількість членів зросла аж до 20 осіб. Наприкінці свого виступу Андрея Бочкор висловила подяку організаторам за те, що надали можливість для представлення та популяризації творчості закарпатських художників.

Гостей виставки також привітав голова Угорського центру розвитку Антал Кіш.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також