У Будапешті готують акцію "Самовизначення для Закарпаття". Організатори: проросійські сили

11
38

Про підготовку провокативної акції повідомив міністр МЗС Павло Клімкін у своєму Twitter, зауваживши, що відразу ж була направлена нота протесту з української сторони.

— Угорське МЗС повідомив нашому Посольству про акцію 13.10 під гаслом "Самовизначення для Закарпаття". Це що,Будапешт підтримує сепаратизм? — написав Павло Клімкін. — Негайно направили ноту протесту з вимогою заборонити цю провокацію!Впевнені,Угорщина й надалі поважатиме територіальну цілісність України.

Водночас, як вдалося уточнити Mukachevo.net, акцію готують проросійські сили в Угорщині, близькі до партії Йоббік, представники яої вже неодноразово заявляла про територіальні претензії щодо Закарпаття. Хоча в Йоббік намгааються дистанціюватися від організації цього мітингу, мовляв, її влаштовують фізичні особи, а не партія. 

Коментарі

РН
РОСТОВ НА ДОНУ

Організатори: проросійські сили ????????

999 до неуча марги

заперевальн1 уха??? то тебе, неошколована бикото за перевал треба...бо у ус1х коментарях паскудиш 1 ворожнечу с1еш. А шо касаеся завадитися - то твоя судьба. А м1й д1до бов крим1нальним пол1цайом товди, коли тво1 род1чч1 волам хвосты крутили!!! Тоб1 вОйну треба наЗакарпаттю??? К1ть ти треба - пакуй у АТО!!! А ДЕРЖАВНУ МОВУ МАЕ ЗНАТИ КОЖЕН!!!!! ферштийн????

W
www

в декількох районах області живуть венгри - вони громадяни України і крім прав вони мають ще і обовязки! .. це служба в арміїї , здійснювати вибори , сплачувати податки і декларувати доходи і ще багато шнших обовязків. Тим більше , що вони хочуть навчатись в державних вишах і працювати в державних установах і підприемствах. Без знання державної там аж ніяк (записано в Конституції). Але як вони можуть це виконувати , якщо є дорослі люди які не розуміють державної мови ( не говорячи вже за вміння читати і писати) і їм ніде навчитись нею? Чому інщі громадяни України виконують свої обовьязки , а венгри не хочуть ? Вони хочуть це виконувати в Венгріїї ? ... тоді їм треба міняти місце проживання. Ніхто державні кордони не позволить міняти. І свої обовязки треба буде все рівно виконувати.

П
пенсионер

до олег правду кажеш што тікауть и притом лишауться лем інваліди пенсіонери та мало діти пристав нікому виноград изобрати туй проблема што тікавуть таого ищи нибуло

ДМ
до марги 911

твої рагулянскі заперевальні уха торчать з коментаря ,не спрячеш..так шо йди лем ся бику тупий сам завадь.

О
Олег

До 911...Бо нащо їм та мова?Не хочуть володіти ось і все..Україна інших проблем немає чи що?Всі тікають звідси а не мову вчити будуть

9
911

Майже в кожн1й закарпатськ1й с1м"1, яка е саме закарпатською, а не прийшлою з1 сходу, волод1ння угорською мовою зовс1м не вважаеться за велике чудо. Бо в кожн1й с1м"1 нам1шано багато нац1ональностей - одна бабуся угорка друга - русинка. Один д1д - н1мець, а другий - чех. ОТОЖ!!!! В кожн1й кра1н1 ОБОВ"ЯЗКОВО треба волод1ти державною мовою. 1 Укра1на не мае бути виключенням з цього. Чи може хтось соб1 уявити, що в Н1меччин1 громадянин ц1е1 держави не волод1е н1мецькою?? А сам1 угорц1 х1ба дадуть свое громадянство, нав1ть за тепер1шньою спрощеною системою, якщо не волод1еш угорською??? ТО ЧОМУ ЕТН1ЧН1 УГОРЦ1, ГРОМАДЯНИ УКРА1НИ!!!! НЕ ВОЛОД1ЮТЬ УКРА1НСЬКОЮ???

М
Мукачівець

Нацистам не місто у Закарпатті.

Л
лалала

не Київі -а Києві. Це Золтан , шо з нього візьмеш))

Z
Zoltan

Климкин думає, що Угорщина це Україна: 1. і там ультраправі диктуюить умови, як у Київі 2. Уряд мє право заборонити ті законні маніфастації, котри йому не подобаються.

7
768

треба було панові президентові (який не знає як відміняється слово "Берегово") думати перш ніж підписувати закон. Що дивного в тому що угорцям неприємно що після тієї підтримки (якою користувались не тільки місцеві угорці), що вони надали закарпаттю, приймали на реабілітацію учасників АТО, дітям відпочинок влаштовували, школи ремонтували і багато іншого - президент без вагань приймає такий закон? Ви би підкормлювали бездомну собаку яка на вас гарчить і зуби скалить?

У
Угорець

Вся проблема дійсно в ботах. Мир потрібно зберегти у нас . Такий мир, який був до закона про освіту. Я закінчив угорську школу у м.Мукачево. Мені це не завадило вивчити українську мову та згодом закінчити університет в Ужгороді. Рахую, що кожен громадянин має право навчатись на тій мові на якій забажає , при цьому володіти державною всеж має. Але проблема в тому, що в угорських школах Міністерство освіти не розробило досконального плана вивчення мови а лише хоче впровадити з 5 класа всі предмети на українській. Діти нічого не будуть розуміти. Все це і обурює. Наша держава робить спочатку крок а потім починає думати. В ці моменти можна дійсно побачити хто є хто. Але по факту , дурні в ВР роблять проблеми а нам потім з вами все розгрібати. ПС . В україні і в Угрорщині скоро вибори. Політикам як України так і Угорщини потрібні голоси. В основному цю менту і прислідує закон.(ну+ відвернути увагу від економічної кризи в країні)

М
мкчв

Люди, будьте розумними. Угорщині не потрібний цей шмат землі, з її проблемами і з 85% людей, які ніякого відношення до їх нації не мають. Jobbik серйозно ніхто не сприймає. Це ультра нацизм, який є в кожній країні, в тому числі і в Україні, але в жодній нормальній країні їх нема багато. Так шо діліть на 100 то шо тут пишуть і не вадьтеся. Я сам угорець і я за цілісність всіх країн.

М
мкчв

Кожна новина виглядає так, як її змі покаже. Якщо б про цю подію ніхто нічого не сказав, прийшло би до парламенту Угорщини 15 чоловік з плакатами, постояли і пішли би. І нико би тому не придав би уваги. Всі ЗМІ шукають сансацію, аби їх читали. Сенсація - це покласти одних людей проти інших. Я бачу цей ресурс теж любить на цю тему щось викинути а потім дивитися що то буде. І нижче є 25 коментарів за якими "цікаво спостерігати".

1
1454

до воловець - ти що,клею нанюхався? відкрий підручник історії

ДУ
До Угорець)

Зі Львівськими трохи стьоб був)) Ок, зупинимось на цьому до чого прийшли - на повазі- це саме розумне шо може кожен зробити. приймемо історію одне одного- у сусідів вона завжди не зручна- але ми маємо перейти ці моменти. Але зараз прийдуть боти яким така писанина не вигідна- і накинуть на “вентилятор” по новій.

У
Угорець

У мене самого друзі в Львові. Але ми нікого не боїмося) То у Вас скоріш за все психіка з відхиленням, щось схоже на шизофренію. і ПОВНІСТЮ МОЖУ ПОГОДИТИСЬ як у вас є дураки так і у нас. Потрібно поважати спільну історію і не спільну також. А всі ваші спроби розсварити угорців і закарпатців марні

*
*****

Ці недополітики загралися за путінські гроші...Але тут в них нічого не вийде,бо критична більшість громадян - проукраїнська.

Л
Лалала

Можеш вірити можеш нет- я зі Закарпаття- і навіть маю друзів мадярів за національністю. Хоча якшо би я був з Харкова- чи маріуполя- це нічого б не міняло. коменти коментами- в житті ми поважаємо одне одного- але і в житті ніодин мадяр не позволить собі говорити те шо пишуть тут мадяри. проплачені боти не в щот. Львівських боїсься кожен мадяр який відписується тут у коментах. Тобі то доведе любий психолог. По рівню того шо ти написав - тобі до 20ти років. Не питай як я це визначив:)) Ніхто ніколи і пальцем не зачепить звичайних мадяр трудяг, але якшо буйні попадуться- які в Берегові взагалі сумнівають шо є- то приїдено відстоювати конституційний лад країни. Трохи будемо йовбіків по вигорадниках ганяти. Якось так хлопче

ВЗ
Вася з Берегово

До лалалала Оййй як ми боємосья від Львівських)))) Лим би прийшли)))) Ти думаю заперевална... Но тут люди на закарпатті підтримують один одного.. Такщо тут вам з буковини нич добре не світить... Но по перше у вас ж номерний зеак не АО... Ну вот сразу видно буде до кого іти...

ДМ
до мункач

Так їдь у Крим, кіть там нормально люди жиють, можливо они ближче тобі менталітетом. Най хоть інопланетяни з планети Нібіру підтягуються...

В
Воловець

Зараз повилазить всякі проплачені, які будуть роздувати конфлікт. Всякі безродні дички-русини, лже-мадяри і тіпа нацики. Йо_біки і їхні прихильники най ідут лісом. Закарпаття было є і буде в складі України хочете ви цього чи нє.

ДМ
до Мункач

Йовбіку- і не мрій:)

Я
я

Чего мелочиться? Пишите сразу - организатор лично Путин.

НС
Нехай спробують

Станем, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону, В ріднім краю панувати не дамо нікому. А завзяття, праця щира свого ще докаже, Ще ся волі в Україні піснь гучна розляже, За Карпати відоб'ється, згомонить степами, України слава стане поміж ворогами.

ДМ
до маркус

Все діло в тому шо такій людині як ти- яка думає категорією села і сусідньго села- не пояснити глобальних речей. Такшо хлопче- не нагрягай свій недорозвинений мозок))

H
Hanna

Зараз побачимо - хто є хто))))

Л
лось

Маркус, марко, не бажано розводити у нас антисемітизм. Кить усюди увижавуться та учи іврит помалиньки. Я уже учу. І так усюди они. у всі часи.мішавуть усім нормально жити))

ДМ
до Маркус

Для чого нам український паспорт?..... Тобі мадяре не зрозуміти. Це Батьківщина.І вона у нас одна.

М
Маркус

Бачі: ти відносишся теж до стада! Вчи історію! Із за таких як ти, така ху ...ня в державі яка ніколи не існувала! Держава без історії існувати не може.

О
Олег

Ну тоді треба що галицкіх нациків сюди і тоді точно почнется.......Київ сам собі нагадив з сим законом про освіту.Невже нема інших проблем в країні окрім пару тисяч Маядсрькіх дітей які незнають соловїну........

Б
Бачі

на Закарпатті другого Криму не буде - у крайньому випадку 128 бригада, знову як у 1956році проїдеться вулицями Будапешта. орбаноголові перегнули палицю... Вибори = популізм.

Л
лалалала

Ахах) Мантра про галицьких/Львівських фашистів- просто доводить до сміху))) Національна Гвардія (наші любі нацики уже на поготові)- і чекають коли їм дадуть можливість поганяти по виноградниках мадяр як в 56 році) "Стебусь" Фашисти це Йовбіки Мадярії. Такими гаслами Угорщина тільки нашкодить своїй діаспорі. Позбавлять всіх громадянства Ураїни через 2-й паспорт. І все- крапка- рефєрєндума не буде))

1
1488

Якся циган нота розкіпішувала, бо хочуть зробити обовзкове вивчення державної мови у школах, обися мадярота года устройити дись туй на роботі, а не на мадяри на стройку бігати.

1
123

Тоті мадяри шо там гойкавуть то хворі на голову люди, другий раз так як із кримом не пройде, туй вам путін не поможе

І
Іван

Це не жарти, все стає дуже небезпечно. Потрібні термінові виважені рішення.Тільки не потрібно розмахувати "шаблями",це до добра не приводить.

1
111

Перед тим як приймати Закони треба сісти і подумати до чого це може призвести!!! Тут міжнародна політика а не все нахрапом робити! Як і всі реформи бігом бігом а що з того вийде їм без різниці Головне щоб МВФ було спокійне що у нас РЕФОРМИ

О
Ольга

Якщо Президент не зупинить сепаратистку Орос Ілдіка і алкоголіка Брензовича , то на Закарпатті буде не дай Бог другий Крим . Це вже не жарти .

Читайте також