У Будапешті молилися за Україну та співали народні пісні разом з xором "Дарничанка" (ФОТО)

18
8

7 вересня у Будапешті Товариство української культури Угорщини та самоврядування українців районів Ференцварош та Чепел провели молитву за Україну. Відбувся також урочистий концерт Київського народного хору „Дарничанка”.

Захід пройшов у болгарській церкві Будапешту  - у рамках відзначення 25-ї річниці Незалежності України.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася Посол України в Угорщині Любов Непоп, яка відзначила, що в умовах російської агресії проти України надзвичайно важливо, щоб закордонні партнери продовжували підтримувати нашу державу. Вона підкреслила, що, коли ми презентуємо нашу багату культуру, то доносимо до наших друзів сигнал, що Україна має що дати Європі.

Речник української громади в Угорщині Ярослава Хортяні, у свою чергу, підкреслила, що українці в усьому світі моляться, вболівають і допомагають Україні, щоб вона могла відстояти свою незалежність і відновити територіальну цілісність.

В рамках концерту були виконані пісні з різних регіонів нашої держави.

У заході взяли участь депутати Державних Зборів Угорщини, речники національних меншин у парламенті, керівництво району Ференцварош, члени української громади та співробітники Посольства.

Коментарі

C
Coldun

идите туда, куда подумали.

Д2
до 233

ти вже встав з колін і стоїш раком?

ШВ
Швондери все ще співають?

А розруха ж в головах....

0
08:36

А что можете дать Европе вы , рабы по жизни . Потерять доброго соседа , и не понимать трагизм будущих отношений , проснитесь уже думающие россияне .

2
233

"Україна має що дати Європі"... Это вы серьезно? Песен побольше... И прыжки повыше. А еще и в болгарской церкви.

2
22:19

Приємно те , що таких як ти , це тривожить . Ану бістро слушать гімн СРСР .

Б
БПП

Чим би дитя не тішилось аби не плакало..... ці співи та картинки для звітів в МЗС для України, як мертвому примочки.

4
425632

Так скоро і Угорщина колись Окраїною була ! Потрібно би тут дома патріотизмом їм занятись і в ху......нки надіваться ,тут скоро голодомор , не дай Б.... чи війна ,їдьте додому співати !!!!

Читайте також