У Будапешті під час святкової промови Орбана побилися антиурядові демонстранти (ФОТО)

8
0

У неділю 23 жовтня у Будапешті під час урочистостей з нагоди антирадянського повстання Угорщини в 1956 році відбулася також антиурядова демонстрація.

Протестуючі, використовуючи свистки, прийшли на площу Кошута біля парламенту, щоб висловити своє невдоволення діями уряду. Особливо активізувалися вони, коли піднявся на сцену прем'єр-міністр Віктор Орбан, аби виголосити святкову промову.

Протестуючі в основному складалася з прихильників опозиції. Відповідно між представниками різниx політичниx спалахнули бійки, подеколи навіть до крові.

"23 жовтня - це день, яким угорці повинні пишатися", - заявив прем'єр-міністр Віктор Орбан на площі Кошута перед будівлею парламенту. Він назвав національне свято "загальним надбанням" угорського народу.

На початку своєї промови Орбан привітав президента Польщі Анджея Дуду, який був почесним гостем на урочистостях. Орбан зазначив, що нинішні угорсько-польські відносини - це продовження тисячарічної дружби двох "відважних" націй.

"Ми, угорці, в нас є талант до свободи, ми завжди знали, як використовувати його", - сказав Орбан.

Що стосується Європейського союзу, то Орбан зазначив, що "волелюбні народи Європи повинні зберегти Брюссель від радянізації". І не можна допустити перетворення його на "Сполучені Штати Європи". "Ми, угорці, хочемо залишитися європейською країною, а не стати етнічною меншиною в Європі," - наполіг Орбан.

За його словами лише "національна ідея" колись врятувала Угорщину від інтеграції до складу Радянського Союзу. Історія ставить перед країною виклики кожні 30 років, сказав прем'єр-міністр. У 1956 році Угорщина спробувала "зрушити залізну завіса на схід від наших кордонів", а потім в 1989 році країна відкрила свої західні кордони, а тепер Угорщині "довелося закрити свої кордони та зупинити приплив мігрантів з півдня".

Угорщина вибрала "жорсткий шлях", але вона за будь-якиx обставин захистить свої кордони, сказав Орбан.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також