У Будапешті під час візиту Сі Цзіньпін заборонили всі прапори крім китайських (ФОТО)

1160
1

Лідер Китаю Сі Цзіньпін прибув до Будапешта ввечері 9 травня і залишиться до суботи. Ще до його прибуття китайці, які живуть в Угорщині, займалися деякими досить сумнівними речами, - повідомляє видання Index.

Зокрема ці китайські активісти в червоних кашкетах співали пісні та вмикали музику з гучномовців, щоб перервати виступи протибетських активістів. Близько третьої години дня поліція відтіснила обидві групи з мосту в центрі Будапешта.

Утім цього "активісти" забороняли людям вивішувати навіть прапор ЄС. Про це це повідомив Мартон Томпош, віце-президент опозиційної угорської партії Momentum. Він хотів вивісити прапор Європейського Союзу на мосту Ержебет-гід, але йому завадили китайські волонтери в червоних кашкетах.

"У Будапешті повно китайських жандармів-добровольців у червоних кашкетах, які захищають Сі Цзіньпіна, він же Вінні-Пух, від «недружніх» тибетських і тайваньських прапорів", – написав політик у коментарі до свого відео.

Тімеа Сабо, співголова опозиційної партії Párbeszéd, вивісила тибетський прапор у своєму вікні, аби таким чином "привітати" китайського лідера та за кілька хвилин отримала погрози з боку офісу спікера парламенту Угорщини Ласло Кевера та спецслужби Угорщини.

За її словами, тибетський прапор «не є забороненим символом, і немає закону, який забороняє його демонструвати». Сабо зазначила, що неможливість протестувати проти «порушень прав людини Китаєм, гноблення Тибету» — це нонсенс, і що Віктор Орбан не повинен так схилятися перед «східними диктаторами».

За кілька хвилин тибетський прапор президента Тибетського товариства допомоги (Tibeti Segítő Társaság) був оточений китайськими активістами з прапорами Китаю. Події відбувалися на горі Геллерт. Один із тибетських активістів Чемі Лхамо, за допомогою мегафона закликав Сі Цзіньпіна повернутися додому. Сталася сутичка під час якої було розірвано символ Тибету.

Схоже, що в Будапешті не можна вивішувати жодні інші прапори, окрім прапорів Китаю, поки Сі Цзіньпін перебуває у місті, - повідомляє Index.


Коментарі

Л
Ласло

Де прапор великої мадярщини? Най би і його порвали китайці, би знали мадяри де їх місце

Читайте також