У Будапешті поклали вінки до пам`ятника радянським воїнам-визволителям

8
1

з нагоди Дня Перемоги

Урочиста церемонія покладання вінків до памятника радянським воїнам-визволителям відбулася сьогодні з нагоди 63-ої річниця Дня Перемоги на майдані Свободи угорської столиці. Вінки до підніжжя монумента поклали Посол України в Угорській Республіці Дмитро Ткач та аташе з питань оборони при українському посольстві Олександр Олександров, посли Російської Федерації, Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Молдови.

Учасники церемонії хвилиною мовчання вшанували пам`ять радянських воїнів-визволителів, які загинули в боротьбі з фашизмом. Крім посольств України, Росії, Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Молдови, вінки до підніжжя монумента поклали делегація Московської міської ради ветеранів війни, представники Угорського союзу антифашистів і учасників руху опору, окремих громадських організацій Угорщини. Квіти до пам`ятника лягли і від майже двохсот учасників церемонії - ветеранів війни, представників угорської громадськості та окремих країн антифашистської коаліції.

З нагоди Дня Перемоги вінки до пам`ятників радянським воїнам-визволителям покладено також на цвинтарі `Ракошкерестур` поблизу Будапешта, у столичному `Гестеньєшпарку`, а також у м.Капошвар.

За визволення Угорщини від фашизму загинуло загалом близько 200 тис. солдатів і офіцерів Радянської Армії. Їх прах покоїться у майже тисячі братських та індивідуальних могил на території Угорщини. За останні сім років відбулося понад 20 перепоховань решток загиблих на більш впорядкованих кладовищах.



Коментарі

К
Кусi

Це фото не звiдти.

Читайте також