У Будапешті пройшов марш наці-радикалів, які вимагали повернення від Румунії, Сербії та Словаччини земель "Великої Угорщини" (ФОТО)

11
28

4 червня, в День національної єдності угорців, представники угорського молодіжного руху 64 округів (HVIM), які називають себе "націоналістичними радикалами", провели марш у центрі Будапешту.

Він проходив під гаслом "Анти-Тріанон", до відзначення 96-ї річниці підписання після Першої світової війни Тріанонської мирної угоди, за яким було розділено територію Угорщини.

Марш, що зібрав більше тисячі учасників, почався на площі Героїв і пройшов до амбасад Сербії, Румунії та Словаччини. Один з лідерів руху, член партії Йоббік Ласло Торочкаї ззвернувся до присутніх з промовою, в якій сказав, що угорці мають продовжувати боротися за те, аби подолати наслідки Тріанону і повернути втрачені землі. Зокрема в Сербії, Румунії, Словаччини та Закарпаття в Україні, що складає дві третини колишньої території Угорщини.

Біля румунського посольства учасники маршу влаштували феєрверк протесту, аби показати, "що полум'я опору продовжує горіти". Виступаючі вказували, що в Румунії продовжуються утиски угорців - зокрема арештовані члени HVIM, а Іштвана Беке звинуватили у підготовці теракту та сепартизмі.

Торочкаї піддав критиці уряд Угорщини за позицію невтручання. Політику Румунії назвали гіршою за еру Чаушеску. Маніфестанти влаштували сидячий протест на тротуарі на знак солідарності з ув'язненими лідерами HVIM.

Нагадаємо, у 2015 році угорські націоналісти з руху 64 (HVIM) влаштували у Будапешті акцію на підтримку сепаратистів Донбасу. Вони розгорнули пікет на площі Героїв, тримали транспаранти з надписами: "Дякуємо Захарченко! Боже, бережи угорську націю та воїнів Донбасу!"

Пізніше угорські націоналісти-маргінали через Закарпаття оголосили бойкот цукеркам Порошенка. На їхній наліпці була зображена могила 19-річного солдата Роланда Поповича, родом з міста Берегово, який загинув поблизу Луганську 14 червня 2014 року.

Також HVIM та право-радикальна угорська партія Йоббік влаштували у столиці Угорщини смолоскипну ходу на знак протесту проти мобілізації угорців у Закарпатті.

Коментарі

К
Калигула

До УЖ....Яка війна з Росією?В Україні громадянська війна !Була б війна з Росією то ми б вже з Червня 2014 року були б Закарпатсая область Росийской Федерации а Фаріонша з Тягнибоком гаварили б по Руски

D
DW

Если солнце светит , значит это кому нибудь нужно

ДУ
До УЖ

А ЦИ ЗНАЄШ ТИ БІКО , ОШ УКРАЇНЦІ ЯК І РОСІЯНИ , МАВУТЬ МНОГО КРОВНИХ РОДИЧІВ . ЯК В УКРАЇНІ , ТАК І НА РОСІЇ . ЯКА НАДДЕРЖАВА , У ЧОМУ , ОШ ПОЛІЗЛА НА ОСЛАБЛЕНОГО СУСІДА .

ДУ
для УЖ

Все ще "воюєш" з РФ? Плять,майдауни,ви реально дебіли. Хохлятський суд не признає руської агресії, начштаба ВСУ Муженко прямим текстом каже що нема військових дій з РФ і т.д. А окремі писдануті каструлі другий рік "воюють" з Росією. :))

NN
No name

Коли угорські візи або паспорта робите тоди угорці добрі а тепер "йопані мадяри" і тд ! Угорщина робить більше для Закарпаття ніж Україна ! Повірьте Закарпатю буде краще в складі Угорщини ніж в складі України !

L
Laci

Що з Вами люди добрі? Яке має значення хто якої національності??? В першу чергу треба бути людьми...

K
Krk

РоССіянам пофіг, хто ви там, мадяри чи українці, для них ми всі - клята геїропа.

У
УЖ

калігула!!! ТИ ДРУЖЕ НЕ ЗРІВНЮЙ ТЕ ШО КОЛИСЬ ВІД КОГОСЬ ВИГРАЛА УГОРЩИНА!!! ВСЕ ЦЕ ДРУЖЕ КВІТОЧКИ ВІДНОСНО ТОГО С КИМ ВПРИНЦИПІ ВОЮЄ ЗАРАЗ УКРАЇНА!!! РОСІЯ В ВІЙСЬКОВІЙ СФЕРИ Є НАДДЕРЖАВА!!......... АДЖЕ ЦЕ ЯК БИ УКРАЇНА НАПАЛА НА УГШОРЩИНУ ТЕ САМЕ ЩО РОСІЯ НА УКРАЇНУ!!! ХОЧ УКРАЇНЦІ СЕБЕ ПОКАЗАЛИ ДУЖЕ ІЗ ХОРОШОЇ СТОРОНИ В ПЛАНІ ОБОРОНИ!!! МОЖНА ГОВОРИТИ ПРО КОТЛИ ТАК ТО ПОВНІ ПРОЙ....АЛЕ ПОЧИНАЛИ ФАКТИЧНО З НУЛЯ.

Д1
до 1+1

Дуже розумний комент , але не треба йти війною проти неадекватів . Сильна була Австро-Угорщина , але розпалася . Ну що таке Росія проти Австро - Угорщини . Це ж насправді бандитсько - кримінальна країна . Те що Росія розпадеся , немає ніякого сумніву . Погано те , що вони пішли війною проти справжньої християнської держави Україна , яка не була прямим ворогом для них . Радянський Союз теж був ядерний , і це не стало йому запорукою довголіття . Полізли ті старці кремлівські в Афганістан - ПОШЕЛ ЄТОТ СССР КОТУ ПОД ХВОСТ . За війну в Україні їх те саме чекать...

ДР
ДО РОЛАНДА

ТАКI ЯК ТИ I КАЛАМУТЯТЬ ВОДУ, НАЙ МАДЯРИ ЗА УРАЛ ВАЛЯТЬ ТАМ КОЛИМА СВОБОДНА---ПУТИНОСОСИ

IA
I am

Вони хоч не закривають свої обліччя балаклавамита всіякими тряпкамиЮ як наші майдануті засранці-націоналпатріоти

A
alyosa

maydanuti.... vi prosrali krim,donbas,lugansk derzsava roskradena..Vzse mertva ukrayina.Roland molodec!!!!!!!!!

Р
Роланд

Всім коментаторам які виступають проти мадярів. Якщо не 1920 не законний Тріанонський диктат, бо це по іншому не можна назвати, тепер би була Велика Угорщина. Угорські графи построїли більшість замків наприклад в Словакії. Угорська знать, навчила культури диких словян, які жили в степах...ідіть за Урал?Україна це взагалі штучно створена країна, з украдених земель подарили Вам вільну державу,яку Ви розрушили за 25 років. Крадені землі від Польщі, Росії, Румунії, а Крим Вам Хрущов подарив, зараз Ви його просрали, і кричите з усього горла, що Крим це Україна...

К
Калігула

До Херодот ....ТАк не тільки пораски пиши от тобі для роздумів 907 перемога на Німцями.1285 над Монголами Хана Ногая.1456 Легендарна перемога у Белграді над ТУурками,у честь тієї перемоги кожного дня підні дзвонять колокола,1485 король Матяш захопив Відень!І ще не мало таких перемог.І до речі середновічна Угорщина мала 2 рицарські ордена,які ходили у хрестові походи,та яких очолювали Угорські корольі!!!!А що Хохландія????так подивимося .....аха знайшов, просрали Крим ,іловайський котел, дебальцеський котел,.Ах перепрошую організоване та зазделегідь запланований відхід хохлацкого війська з Дебальцева...І що все????

ДХ
для хєробот 18:43

А ну лем напиши про великі "перемоги" Хохляндії.

ДA
Для alyosha и Ласло

Против нормальных мадяров ничего не имею. А таким как вы напоминаю, что был один такой маленький эпизод, который назывался Don- kanyar. И песенку печальную вспоvните от Коради Котолин: Valahol Oroszorszagban. Или память короткая?

ДХ
до Хєродот

ти точно хэр...

Х
Хєродот

Історичний марафон: в 1711 просрали війну Габсбургам, в 1848 просрали війну Габсбургам та кацапам, в 1918 просрали війну Британії та Франції, в 1944 просрали війну совєтським кацапам, в 1956 просрали повстання проти совєтських кацапів. А тепер - "путін,памагі!"

М
майдаунам

Бойитеся,суки? Ще почуствуєте на своїй шкурі 02/05/14

1
1+1

В кожній країні є радикали. Мабуть, якби дати німцям волю, там зібрався б не один нацистський марш з портретами Гітлера, просто серед багатомільйонних народів кілька сотень чи навіть тисяч радикалів завжди можна назбирати. Просто треба реально оцінювати ситуацію. Ніяка Угорщина не полізе забирати землі в сусідів, бо отримає по зубах. Ми теж любимо покричати, що Крим наш і ми його повернемо, хоча зрозуміло, що заради цього доведеться воювати з ядерною державою, і не гібридно, а реально.

Б
Бачі

бачиш, Пітю, не лем руські зігують

L
Loci

Йопані мадяри, будете пуску цюцяти!

М
Мадярам

Радуйтеся що цю землю маєте і не кличте руських бо прийдуть на танках та утопчуть усьо що в вас є доброє- бо то орда хотя ви знаєте ви колись разом жили

-
---

vzse vmerla ukrajina :)

ДA
до asoyla

Мадярнуті зомбі, путіножополизники! Вас, як і Гітлера, чекає КАПУТ!!! Не від Бога ваші діянія...

A
alyosa

ne perezivay maydanutiy, bude scse velika magyarscsina!!!!!!!!!!!!!!!!

ДЛ
До Ласло

Що ти гойраєш? Дикі племена угрів з під Уралу прийшли на землі де вже жили ороси,як самі їх називали,серба,румини ,словаки потіснили їх а коли укріпилися підкорили бо мало було вільної землі то стали дуже великими мадьярами? Хочете великої мадьярщини -вертайтеся до Уралу там багато ще вільних просторів Ось він венгерський фашизм

L
LASZLO

HAJRa Magyarok!!! RIA!RIA!HUNGARIA!!!

Читайте також